Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Igaz az, hogy nőknek bizonyos...

Igaz az, hogy nőknek bizonyos ruhadarabokat, bizonyos kor felett el kell engedni?

Figyelt kérdés

Pl. 50 körül a miniszoknya, már nem ideális viselet. Sem a nagyon rövid short nadrág. Inkább egy vászonnadrág.

De bikiniben sem szép látvány, még egy jó alakú, sportos 50-es nő sem. Egyrészes fürdőruha sokkal ideálisabb abban a korban.

Az amolyan nagyon fiatalos ruhákban szerintem nevetségesen néz ki egy 50-es nő. Sokkal jobb méltósággal megöregedni és elfogadni, hogy eljárt fölötte az idő. Látszik amikor egy nő fiatalosan öltözik, megpróbál visszaregresszálni a fiatalságába, és látszik, hogy annyira kapaszkodik bele, nem akarja elengedni, a fiatalságát hogy az már szánalmas.

Van amelyik még annyi idősen tetováltat is, meg piercinget rakat be, hogy lássák benne még igenis tombol belül a fiatalság! XD Szánalom a köbön.

Nem azt mondom, hogy egy 50+ nőnek virágmintás otthonkába kell járnia, de van átmenet a miniszoknya, tetkó-piercing kombó és az otthonka között.

Mint ahogyan közel 40 évesen én sem veszek fel szaggatott, koptatott farmert, meg kapucnis pulóvert stb. A természetes anyagokat kedvelem, amire pl. a márkanév vagy márkalogó nincs hatalmas mintával rányomva, csak diszkréten, nem annyira látható helyen.

Kinek mi a véleménye erről?

2023. nov. 23. 13:14
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Igazad van, félnem nem kell tőle. Mert az eddigi teljesítményeim és a veleszületett képességeim alapján könnyebben összejöhet, mint hinnéd. 😉

Nem valószínű, hogy egyezik az ideálunk. Nekem mindig a rocksztár típusú férfiak jöttek be hosszú hajjal.

Ha mindketten extrémek vagyunk és szeretjük egymást, fizikailag lehetetlen, hogy ne vállalnánk fel egymást.

Komoly hiányosság, és elég sajnálatos, ha csak sztereotípiákban és skatulyákban tudsz gondolkodni. Ha reflexből degradálsz másokat csak azért, mert mert ne adj Isten, Vivienne Westwood, Pam Hogg vagy John Galliano típusú nők (hallottál róluk egyáltalán? 🙃), és nem csak azért csorgatják a nyálukat valami minimalista szettre, mert látták valami bárgyú celeben 2 hete.

2023. nov. 23. 22:26
 32/37 anonim ***** válasza:
95%

#23 Nem tudom, hol kezdődik nálad a középosztály. Főiskolát végeztem, 3 nyelvvizsgám van, egy multi középvezetőjeként mentem nyugdíjba. A nyugdíjam meghaladja a nettó medián keresetet. Farmert hordok, bakancsot, ha úgy alakul, kapucnis pulóvert. Megnézek minden Wagner operát és rendszeresen járok Bartók hangversenyre.

Engem hová sorolsz be? 6XF

2023. nov. 24. 10:30
 33/37 anonim ***** válasza:

Nem Marxtól származik, de neki vannak a legkidolgozottabb ezzel kapcsolatos munkái.

Nem fejteném ki. Bocsi de ha tanulmányokat akarnék hosszan elemezni akkor a szakdogámat írnám az itt lógás helyett. Fáber Ágostont ajánlom, van egy munkája, Az osztályelméletek tündöklése és bukása címmel. Ott elég jól összeszedi az érveket és ellenérveket. Szerintem ingyen is elérhető. Meg még Davis és Moore a rétegződés néhány elve is elég jó munka a témában. A társadalomnak pedig minden végzettségű és mindenféle munkát végző embernek szüksége van.

2023. nov. 24. 13:10
 34/37 anonim ***** válasza:
Lasd még: funcionalista elméletek
2023. nov. 24. 13:11
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg elég hülye vagy, ha azt hiszed, hogy itt nem az ún "középosztály" válaszolgat. Plebejus réteg ma itthon nincs nem az ókorban vagy. (Mondjuk a középosztály is eltűnőben.) Max szegények és mélyszegények. Ők általaban olyan településeken élnek ahol nem megszokott dolog árammal és nettel rendelkezni.
2023. nov. 24. 13:15
 36/37 A kérdező kommentje:

33

Ajánlom figyelmedbe, Paul Fussel: Osztálylétrán amerikában című könyvét. Elég jól leírja, az alsó és közép társadalmi osztály közötti ellentéteket. Mind öltözködés, mind szokások, mind pl. a lakberendezés megnyilvánulását.

2023. nov. 24. 14:35
 37/37 anonim válasza:
Igaz, pont mint a 35-40 feletti férfiaknak.
2023. nov. 24. 16:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!