Miért olyan hangosak sokan?
Köszönöm a válaszokat. Lenne pár megjegyzésem:
1. Azért fáradok el, mert reggel 8/10 körül beérek az egyetemre és egész nap nincs csend. Iszonyú zavaró. Az utóbbi 2 évben azt is észrevettem, hogy a hallgatók az előadásokon/gyakorlatokon nem suttogva beszélgetnek, hanem normál hangerővel. Egy időben rájuk szóltunk, de mivel volt egy ilyen miatt fegyelmi ügyem, már inkább nem, mert nem akarom, hogy kitegyenek (amúgy jól tanulok, de egyszer annyira az agyamra ment az egész, hogy a mögöttem ülő két beszélgető fiúk egyikét megütöttem és ebből lett ügy - nevetséges, hogy engem hoztak ki hibásnak és az is, hogy az oktató nem szól rájuk). Én csak csendet akarok, figyelni.
2. Szerintem tapintatlanság úgy beszélni, hogy olyan is hallja, aki nem akarja.
3. Ha valaki beteg és e miatt hangosabb, az más. Azt viszont nem hiszem, hogy annyi mindenki halláskárosult lenne, hogy az egyetem egész nap zsibong. Amúgy reggel 8/10 az első órák ideje és este mindig 20 után érek haza. Nagyon fárasztó így, hogy egész nap nincs csend. Vannak dolgaim, nem másokkal foglalkozom, csak 2 szakom van és rá vagyok kényszerülve az egész napos benttartózkodásra. Szeretnék emberi körülményeket.
4. Azt is túlzásnak érzem, hogy a folyosón ülve nem hallom azt, aki mellettem ülve beszél velem, mert tőlünk 15-20 méterre két idióta értekezik hangosan valamiről.
5. Nálam ez az évek óta tartó csendhiány, állandó zaj, szó szerint őrületbe kerget. A tavalyi fegyelmi miatt pszichológushoz járok, ő mondta, hogy próbáljam megérteni a hangos embereket, hátha csökken a dühöm. Továbbra is szívesen olvasnék olyat, ami empatikusabbá tudna tenni.
Már ne is haragudj, de neked nem a hangoskodókkal van bajod, hanem úgy általában az agresszió kezeléssel, és azzal, hogy túlvállaltad magad, ami méginkább kihozza belőled az agresszivitást. Mondd meg a pszichológusodnak, hogy ahelyett, hogy a hangoskodók megértésére buzdítana, tanítsa meg neked, hogyan kell az agressziót kezelni.
Az egyetemnek pedig igaza volt.
Amúgy én meg se mukkanok órán, és ki nem állhatom, ha valaki akár normál hangerővel, akár suttogva beszélget egy előadáson....mégse jutna eszembe megütni az illetőt, hanem inkább szólnék neki. Még jobb, ha megszakítom az órát, és szólok a tanárnak, hogy így nem lehet figyelni és biztos ő is könnyebben tudna az előadására koncentrálni, ha ezek ketten nem dumálnának, szóval mi lenne, ha kiküldené őket. Hidd el, ez sokkal hatásosabb, mert a beszélgetők jobban elszégyellik magukat, és többé tuti, hogy meg se szólalnak. Amúgy ez nem ugyanaz, mint amikor valaki egy közlekedési eszközön vagy a folyosón beszélget hangosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!