Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért olyan hangosak sokan?

Miért olyan hangosak sokan?

Figyelt kérdés
Nem tudom más hogy van vele, de engem iszonyúan irritál, hogy mennyire hangosak az emberek (illetve egy részük). Ha a villamoson vagyok, ha egy terembe lépek be (az egyetemen), ha a boltban vagyok, midig van 3-4 ember, aki olyan hangosan beszél egymással, hogy méterekkel arrébb is jó hallani. Fárasztó és idegesítő, hogy állandóan ezt kell hallgatnom. Például egy hihetetlen széles folyosón leülünk az asztalhoz beszélgetni, a 25 méterre lévő sétálók beszélgetésétől nem halljuk egymást. Mi ennek az oka? Mármint annak, hogy van X%-nyi ember, akik ilyen hangosan élik a mindennapjaikat? Nekem már nagyon idegesítő, hogy reggel 8-tól este 7-ig ilyen hangzavarban élek. Néha egészen felhúzom magam és már durva dolgokra is képes lennék. Azt gondolom, ha érteném e jelenség valódi okát, akkor kicsit nyugodtabban tudnám feldolgozni.
2010. okt. 20. 07:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértelek, engem is sokszor zavar. Tulajdonképp emiatt fáradok el, de van, hogy megpróbálok nem tudomást venni róluk, és amikor sikerül, akkor egész nap olyan nyugodt vagyok :) Szóval, ha nem foglalkoznál velük, ha nem az járna a fejedben, hogy "Fúj, de utálom ezeket a hülyéket... Miért nem tudják befogni végre??! Mindjárt odamegyek, és szájbavágom mindet..", akkor te sem lennél rosszkedvű. Az egész hozzáállás kérdése. Gondolj arra, hogy ők sem törődnek veled, akkor téged miért bosszantana az, hogy mit művelnek?

Persze ez sem könnyű, de ki lehet próbálni. Ha nagyon nem tudod visszafogni magad, és a fejed már leginkább egy nagy, vörös paradicsomra hasonlít, akkor inkább vigyél magaddal könyvet, zenét, aztán nézz úgy keresztül rajtuk, mintha ott sem lennének.

2010. okt. 20. 07:25
 2/12 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem azért mert buták.Egyszerűen olyan buta ,hogy észre sem veszi ,hogy ő hangos .

Valamelyik nap egy étteremben ettük az ebédet és az egyik asztalnál egy buta 50-es nő ,jó hangosan mesélte a kisunokája szösszenéseit a vele egy asztalnál ülőknek. De ezt olyan hangerővel ,hogy a legtávolabbi helyen ültünk tőlük de itt is simán hallottuk minden szavát. Mi ez ,ha nem az ész hiánya ?

2010. okt. 20. 07:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt nem mondanám, hogy mindegyik buta. Esetleg hallás problémája is lehet. Most úgy konkrétan az idősekre gondolok, nem a 100 decibellel nyerítő fiúkra/lányokra.
2010. okt. 20. 07:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem is irritál, de nagyon! Sztem ez még gyerekkori probléma, nem figyeltek rá, csak ha már kiabált, fel akar tűnni, ki akar "emelkedni" a többi közül... Pl. egy óvoda udvarán szinte minden gyerek túl akarja ordítani a másikat. Aztán ezt vagy kinövi később, vagy nem. Ha igen, akkor otthon azért (néha) figyelnek rá. Ha nem, egész életében tudatalatti (vagy tudatos) feltűnési viszketegségben fog szenvedni mindaddig, míg öreg korára még süket is lesz...
2010. okt. 20. 08:14
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

Ja, köszi, biztos nagyon bunkó vagyok, mert a jobb fülemre halláskárosult vagyok (így 21 évesen), és ezért ha beérek egy olyan helyre, ahol van egy alapzaj (pl étterem, busz), tudtomon kívül hangosan kezdek el beszélni. Észre sem veszem magamat! De oké, biztos bunkó vagyok.

Ember, ti sose költözzetek...de még turistaként se utazzatok Latin-Amerikába, mert ami Magyarországon van az kis muslincazümmögés ahhoz képest...

Mellesleg szerintem nem gáz, ha valaki kicsit hangosabban beszél, mivel ez mutatja, hogy az illető felszabadultabb, boldogabb, lelkesebb és nem kesereg egész nap mások hangmagasságán. Ez legyen a legnagyobb problémátok....

Szerintem sokkal gázabb az, amikor gyökér tinédzserek szupergyökér zenéjét kell hallgatnom a hiperűrtechnika telefonjukról, aminek a hangszórója annyira ratyi, hogy még akkor is idegesít, amikor kivételesen az én zenei ízlésemnek megfelelő zenét hangosítanak ki a buszon vagy az utcán.

2010. okt. 20. 08:44
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

Ja igen, és biztos, hogy még buta is vagyok, mint egy popsi... Kössz. Nem tudom, a hangos beszéd hogyan függ össze az IQ-val. Elmagyaráznád kérlek? Mert az általad elmesélt történet, meg a hozzátett "...mi ez, ha nem butaság" félmondatod között SEMMI logikai összefüggés nincs!

Ettől fáradtok el? Akkor biztos nem erőltetitek meg magatokat semmiben egész nap...

2010. okt. 20. 08:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Van egy vicces sztorim erről: felszállt a villamosra egy lány, aki torkaszakadtából ordított a telefonjába, beszélt-beszélt, majd egyszercsak üvöltve közölte, hogy "ezt majd személyesen, mert nem akarok közönség előtt beszélni"... Olyan jó lett volna elmondani neki, hogy a lőtéri döglött kutya sem kíváncsi a magánbeszélgetésére, pont az ő kiabálása tett minket "közönséggé", illetve a mobiltelefont nem úgy kell használni, hogy a füléhez teszi, aztán átordít a város túlsó felébe :))
2010. okt. 20. 08:54
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
Én nem értem, ha valaki boldog, akkor üvöltve kell beszélgetni a közértben/járműveken? Miért? Miért nem lehet tekintettel lenni a többiekre, akik esetleg érzékenyebb hangulatban vannak családi/munkahelyi/anyagi gondok miatt? Mi közünk van más országok szokásaihoz, ha mi nem ott vagyunk, elmondanád? Majd ha odautazunk, akkor tiszteletben fogjuk a kultúrájukat tartani, de Magyarországon a hangoskodás igenis bunkó viselkedésnek számít. Eléggé buta vagy, ha ezeket magadtól nem tudod. Továbbá minek hoztad fel, hogy téged mi idegesít, ha te ordítva közlöd a világgal, hogy boldog vagy, hát mások meg a zenéjükkel jelzik ezt, mindkét dolog tapintatlanság a többiekkel szemben.
2010. okt. 20. 09:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Latin-Amerika csak eszembe jutott, mert félig onnan származom. Nem vagyok buta, tudom, hogy ordítani illetlenség, de ti meg azt értsétek meg, hogy nem minden ilyen ember nem bunkóságból ordít, hanem betegségből: lehet, hogy hallás problémái vannak, mint nekem!

Aki pedig boldog, és valami hihetetlenül nagy szerencse érte, és erről nagyon lelkesen, hevesen mesél valakinek, akkor higgyétek el, észre sem veszi, hogy kiabál! Ha valaki ilyenkor rászól, ő is elszégyelli magát, de ez tudatalatti. Lehet, hogy ti is így szoktatok boldogságotokról mesélni, csak nem veszitek észre.

Ettől függetlenül nem értem, miért tud valakit ez olyannyira felidegesíteni, hogy legszívesebben beverné a képét vagy olyat mondjon, hogy ebben fárad el. Elhiszem, hogy bosszantó, de nem kéne ennyire túlozni, engem ez bánt a leginkább.

Az meg tipikus magyar (kommunizmus által gerjesztett) mentalitás, hogy ha valakinek gondjai vannak, akkor aki boldog, az fogja be a száját! Mert ha neked rossz, akkor neki is legyen rossz? Mert ha neked rossz, akkor másnak már nincs joga vidámnak lenni? Szégyelld magad.

2010. okt. 20. 09:20
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az osztályban akkora hangzavar szokott lenni, hogy az hihetetlen..Ordítanak, mint valami i.dióták. A saját hangomat, meg a mellettem ülő hangját sem lehet hallani szinte, komolyan mintha kocsmában lennénk!

És azt furcsállom, hogyha én meg néhányan az osztályból normálisan tudunk beszélni, anélkül, hogy ordítoznánk, akkor a többiek miért nem tudják ezt megtenni?

Már nagyon irritáló szokott lenni, egyszerűen az idegeimre megy az a nagyhangzavar amit azok levágnak nap, mint nap.

És ugyanez , ha buszon vagyok és jön valaki telefonnal a kezében és ordítozik...

Na meg mikor jön a vagány gyerek, telefon a kezébe, hallgatja az új lady kaka számát maxon ... azt hiszi ettől menőbb lesz. Fülhallgató is létezik ,tudtommal...Bár egyesek manapság olyan p.arasztok tudnak lenni, hogy legszívesebben lefaragnék az orcájából , mert akkora nagy egyeseknek-.-

2010. okt. 20. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!