Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi lehet az oka, hogy egy...

Mi lehet az oka, hogy egy fiatal bolti alkalmazott mindenkivel magázódik?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg karót nyelt, frusztrált ember van, aki azért is magázódni akar, de ilyet még nem nagyon láttam..

Az Aldiban dolgozik egy 25 év körüli lány, aki magázott, pedig fiatal vagyok én is. Múltkor láttam, hogy az előttem lévő 18 éves lányt is magázta, pedig ő sziával köszönt neki. Eléggé komikus jelenet van.

Tisztában vagyok vele, hogy az Aldiban zömében nem az intelligensebb réteghez tartozó emberek dolgoznak, de szerintem elvárható, hogy ha tegezi őket egy fiatal vásárló, aki ráadásul jól öltözött, feltehetően képzettebb nála, akkor viszonozza udvariasan a tegezést, illetve hogy alkalmazkodjon a vásárlóhoz, hiszen mégis „az a dolga”. Aztán szépen mosolyogva megköszönje a vásárlást, esetleg szép napot is kívánjon.

Úgy látom, ez inkább a huszonéves kasszás lányoknak okoz óriási gondot. Vagy tegeznek, mikor jó napottal köszönök, de gyakrabban magázódnak, mikor tegeződöm velük, esetleg összevissza váltogatják.

Az említett lánynál magázódásra váltottam, de úgy meg nem igazán köszönt el. A 40-es kasszások inkább tegeződnének.

2023. nov. 2. 11:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

Elolvasva csak annyit tudok hozzászólni, hogy az embereknek mindig van valami, ami nem tetszik. Valami, amiért panaszkodni kell, még ha nem is jogos.

Alap, hogy hivatalos helyen/munkahelyen magázódunk, vagy legalábbis nem tegezünk le random embereket.

Nehogy elkezdj bőgni, mert valaki nem tegezett le. Ha esetleg valami komplexusod van a kinézeted miatt, azt ne a pénztáros csajszin vezesd le.

Ez a legkevesebb. De persze mindenbe bele kell kötni.

2023. nov. 3. 08:00
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

Ülnél te pénztárba. Megnézném, hogyan boldogulnál.

Vagy egyáltalán milyen csúcspozícióban dolgozol te, hogy ennyire lenézed a kereskedelmi dolgozókat?

Nélkülük meg azért nyafognál,hogy neked kell leolvasni az árukat önkiszolgáló kasszáknál💁🏻‍♀️

2023. nov. 3. 08:02
 13/20 Andizsuzsi ***** válasza:
85%

"Nyilván, pont azért ül egy kasszában az Aldiban, mert értelmes. Persze ti titkárnőként, árufeltöltőként, büfédiplomásként megértem, hogy egy karót nyelt frusztrált kasszást annak tartotok, hiszen egy szinten vagytok."

Kár olyan magas lovon ülnöd, mert az intelligencia és a diploma nem feltétlenül függnek össze, ahogy a te példád is mutatja. Arrogáns vagy és lekezelő.

"hiszen egy szinten vagytok" - amikor elfogynak az érvek, akkor rendszerint jön a személyeskedés.

Én projektmenedzser vagyok egy marketing ügynökségnél. Minden ügyféllel tegeződök (a mérnökökkel is), mégis megtisztelem a pénztárban ülőt azzal, hogy ha jónapotot köszön, én úgy köszönök vissza. Nekem nem kerül semmibe, ő meg a munkáját végzi, ami ugyan olyan értékes, mint a tied a mérnöki irodában. Mindenki, aki a képességeihez és a lehetőségeihez képest végzi a munkáját, tiszteletet érdemel.

Egyszer majd próbáld ki, hogy hasonló szituációban egy mosolygós jónapot kívánokkal köszönsz vissza, ne adj Isten egy "szép napot kívánokkal" köszönsz el. Egészen jó érzés, hidd el.

2023. nov. 4. 15:33
 14/20 anonim ***** válasza:
61%

"az a baj veled (a szövegértelmezési és logikai problémáktól eltekintve), hogy nemigen tudsz gondolkodni, csak ismételgeted a szabályokat, mint vmi papagáj, miközben teljesen életszerűtlen butaságokat írsz, lehet h inkább a főnöködnek kéne főznöd egy újabb kv-t."

Néha az engedelmesség többet ér, mint a te laza fennhéjázásod.

Azért tudod, mit jelentenek azok a kifejezések, hogy szabály és illem/etikett?

"a legtöbb helyen pont senkit nem érdekelnek az ilyen idejétmúlt szabályok, főleg két 20-30on éves esetében, mondjuk sztem ezt te is tudod, ha 50 alatt vagy, és jártál pár helyen."

A legtöbb helyen... szerintem nem érsz többet más embernél, nyugodtan fogadd el,ha valaki szabályok szerint él.

Ennyire kiakadni azon, hogy nem tegezett....

Képzeld, valakinek még ez az "alantas" "alja" munka, -amit "kevés intelligenciával" rendelkező alakok végeznek- is jelenthet sokat, a megélhetést.

Lehet nincs lehetősége fentebb kerülni. Vagy csak megelégszik.

De ez más téma.

A lényeg az, a csajszi lehet igyekezett nagyon rendesen dolgozni, illem és munkahelyi elvárások szerint. Beletartozik a köszönés is.

2023. nov. 4. 20:00
 15/20 anonim ***** válasza:
84%

Ha már csak magamból indulok ki, én is így köszönnék.

Mikor fiatal felnőtt lettem, egyáltalán nem állt a számra a "szia" köszönés, túl laza lett volna egy "felnőttnek" így köszönni.

Más opció nem nagyon volt, mint a jó napot kívánok, ami elég tiszteletet mutat feléjük.

A pénztáros is megtisztelt egyrészt Téged.

Laza legyél a barátaiddal és tőlük várd el.

De a csajszi dolgozni volt, és nem a haverod feltételezhetően. Szóval nem kéne ennyire kiakadnod

2023. nov. 4. 20:03
 16/20 anonim válasza:
72%
Kérdező, ezt a kérdést még hányszor fogod kiírni?
2023. nov. 5. 13:10
 17/20 anonim ***** válasza:
81%
Nos kérdező neked nincs intelligenciád. Mi a f*sznak foglalkozol azzal, hogy ki mit csinál? Egyébként idegent, hacsak nem gyerek nem illik letegezni és függetlenül attól, hogy fiatalabb vagy idősebb tőled. Attól, hogy számodra aki kasszában ül csak buta ember lehet, még adhat tiszteletet a vásárolónak.
2023. nov. 5. 18:24
 18/20 anonim ***** válasza:
84%
Így van, #17 jól írja, ugyan mára lazul az illem, de alapvetően idegenekkel magázódni szokás.
2023. nov. 5. 22:27
 19/20 anonim ***** válasza:
64%
Az nem jutott eszedbe, hogy másnak is lehetnek saját szokásai? Pl. azért, mert csak.
2023. nov. 7. 15:31
 20/20 A kérdező kommentje:

"Én projektmenedzser vagyok egy marketing ügynökségnél. "

Andizsuzsi, ezt kár volt leírnod, sztem aki olvasta már a válaszaidat az oldalon, az pontosan tudta, h nem épp mérnök vagy, hanem vmi himihumi kamumunkát végzel vmi irodában. Nagyon jól hozod az átlag butácska irodista nőt.

"Így van, #17 jól írja, ugyan mára lazul az illem, de alapvetően idegenekkel magázódni szokás."

Hát hogyne. Marha vicces lett volna, ha 20-25 éves ismeretlen eladólánynak jó napottal köszöntem volna (:D).

Sztem ti vagy hazudtok, vagy tényleg ennyire és buta karót nyelt emberek vagytok.

szept. 5. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!