Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tegezitek a fiatal orvosokat?

Tegezitek a fiatal orvosokat?

Figyelt kérdés
Gyerekorvos az illető
2023. febr. 4. 13:02
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
40%

Nem tegezem, de sztem ez közel sem egyértelmű dolog.

30as férfi vagyok, de jóval kevesebbeknek nézek ki, igazából orvosi rendelőben ebből a tegeződés-magázázódás dologból nem volt problémám tavalyig.

Elkezdtem járni tavaly magánrendelésre, fogorvoshoz. A doktornő 30 körüli, a két asszintens is kb. vagy max. 40. Magáztam mindenkit, de a 2 asszisztens tegezésre váltott így én is, a 2 fiatal doktornő ugyan magázott, de kezelés közben néha tegeznek.

nyilván bunkó aki rögtön letegezek, de amit az egyik válaszoló ír, h idegent nem tegezünk le, az jó nagy baromság, azért karót nyeltnek sem kell lenni :D édes istenem.

Akkor inkább minden második boltban megsértődhetnék, vagy puffoghatnék az irodában mert kb. mindenki tegez ügyféltől kezdve futárokig.

2023. febr. 5. 16:15
 22/28 anonim ***** válasza:
10%

21.

Hát, azért ne legyen már természetes a "Szia uram!" stílus.

2023. febr. 5. 16:15
 23/28 anonim ***** válasza:
68%

"Én vagyok a fiatal orvos, és rendszeresen tegeznek, köszönnek hellóval, amiért szólni szoktam, hogy maradjunk a magázódásnál."

Teljesen igazad van. Én hivatalban dolgozom, az ügyfelek ezen a területen zömében 25-35 közöttiek, tehát velem korúak. Mindenkit magázunk, mert ez egy hivatal. Nem egy haveri társaságban találkozunk. Az orvosi rendelő is hasonló szituáció.

De amúgy én azt vettem észre, hogy egyre kevesebben tudnak sajnos magázódni. A gyerekeket is egyre kevésbé tanítják meg rá, tisztelet a kívételnek. Vagy ha próbálnak is magázódni, akkor csak full bunkón sikerül. Pl. "És maga hogy van?" :D

2023. febr. 6. 09:53
 24/28 anonim ***** válasza:
18%
Remélem hamarosan kihaltok, akik a magázódást preferáljátok. Jesszus, akkor még ezt a generációt is ki kell várni, hogy végre megmurdeljetek?
2023. febr. 6. 22:23
 25/28 anonim ***** válasza:
96%
Az orvost mindig magazom es ok is magaznak. Ez igy illik, kortol fuggetlenul.
2023. febr. 7. 03:04
 26/28 anonim ***** válasza:
Mondd nekik, hogy nyugodtan magázzanak :) Egyébként teljesen igazad van.
2023. febr. 19. 18:53
 27/28 anonim ***** válasza:
Csak 5 db fiatal orvos van jelenleg az országban és velük úgysem találkozom.
2023. febr. 19. 20:53
 28/28 anonim válasza:

Kedves kérdező!

26 éves nő vagyok és engem is rendszeresen letegeznek. Na “hello”,”szia”.. herótom van tőle, hova lett az alapvető tisztelet? Én sem tegezek le egy idegent sem, még a boltban sem.

2024. jan. 17. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!