Tegezitek a fiatal orvosokat?
Nem tegezem. Sok éve járok egy endokrinológushoz, velem egyidős, de mindig is magázódtunk. Ha ő felajánlaná a tegeződést, akkor rendben lenne...
Nemrég fogorvosnál voltam, aki legalább 15 évvel fiatalabb nálam, de magázódtunk.
Gyermekorvost sem tegeznék, sem nőt, sem férfit, kortól függetlenül.
A válaszadók mind magázzák/magáznák az orvoskat, engem mégis gyakrabban tegeznek, mint magáznak, tehát nem egy-két alkalommal fordul elő.
Már azon is gondolkodtam, hogy bennem van a hiba, de nem hiszem, mert nekem egyértelmű, hogy betegként/szülőként kinézetétől, viselkedésétől függetlenül magáznék minden orvost.
Miért jön elő ezen az oldalon állandóan ilyen kérdés?
Mit tanul a mai ember a családjában és a suliban???
ALAP, hogy nem tegezünk le idegent, idősebbet, hivatalos személyt, és nálunk magasabb szintűt.
Kedves Kérdező!
Elnézést, de ebben a helyzetben tegezlek. :)
Azt írod, hogy "kinézetétől, viselkedésétől függetlenül magáznék minden orvost."
Lehetséges, hogy jóval fiatalabbnak nézel ki? Ezért lehet? De hát akkor is Te vagy az orvos... Nem tudom elképzelni, hogy mi baj lenne veled.
Az mindenképpen egy jó reakció, amit írtál korábban: "Maradjunk a magázódásnál!"
Mit szoktak erre reagálni? Magáznak ezt követően?
Veled nincs semmi baj! Pontosabban: nem veled van a baj.
Követeld meg a magázódást továbbra is! Majd megszokják.
Szerintem kedvesnek, barátságosnak és közvetlennek gondolnak. Talán ezért. Ha vmi rideg hárpia lennél, akkor biztos magáznának.
De nyilván nem illik csak úgy letegezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!