Meddig tartott Pest lakossága haszonállatokat a háza udvarán? És miért szűnt ez meg?
Én 2 éve gázoltam el tyúkot Csepelen. :(
A fő oka a megszűnésnek, pont az mint vidéken. Nem éri meg.
Nem mondtam hogy tiltva van lovat tartani egy pesti bérház udvarán, de azért ritkán látok.
Mi a megfelelő körülmény nyilván nehéz eldönteni törvények alapján. Ha kecskéd lenne a lakásban és füvet abrakot vinnél neki és fejnéd mit szólnának hozzá a szomszédok?
Arra kérdeztem mikorra lett ritkaság hogy tartanak, hiszen pár száz éve még általános volt hogy nevelnek.
Még a 80-as, 90-es években is tartottak baromfit, lovat, disznót Érden, Csepelen, Soroksáron, Dunaharasztin, Pécelen, stb.
Van, ahol a sertés pl tiltva. Meg kell nézni a helyi haszonállat tartási rendeleteket.
Etyeken is tartanak, pl szamarat, kecskét is.
Tehát most is létezik. Egy ismerős pl a fiatal kecskéből remek pörköltet főzött. Van, ahol ludakat is tartanak a tyúkok mellett. Tehát ez még élő szokás országszerte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!