Hogyan tolerálható külföldi feleségem hagyományos étele?
"A tej tojással rettenetes rossz"
#15: na igen....
Ha pl. a kérdező megkínálná a feleségét egy disznóölés kezdőkajájával, egy jó kis sült hagymás vérrel.... Vagy valami pacallal, netán disznósajttal... és biztos mindenki tudna még olyan magyar kaját mondani, amitől egy külföldinek feláll a hátán a szőr... :-D
16-os: ezek többsége a legtöbb külföldinek nem okoz problémát, föleg, ha fejlödö országoról van szó, ott ugyanis minden részét megeszik egy állatnak.
Másrészt a sült vér rengeteg helyen a "fejlett nyugaton" is megszokott, ha hurkabélbe ban töltve, a kocsonya is megszokott, csak a füszerezése más, a pacal meg igen sok nyugati országban kifejezetten delikát ételnek számít.
17: lehet, hogy vannak olyan országok, ahol igen..
De egy amerikai már egy májat se eszik meg....
Dehogynem, csak vannak, akik nem eszik meg. De mindenhol ilyeneket írogatnak, egy valaki elkezdi, a többi meg mondja utána
Ez ugyanolyan, mint hogy állítólag a németek sem esznek májat, nem esznek fokhagymás ételeket, stb, aztán ha meg ott élsz, kiderül, hogy dehogynem, csak egy elterjedt sztereotipiát nehéz megszüntetni.
Az én férjem mexikói és ha sokmindenen össze is tudunk veszni, pont a főztje az ami kibékít.
A magyar konyhától már úgy elszoktam hogy látogatáskor az összes volt kedvenc ételem már megfekszi a gyomromat.
Szerintem pont benne van az is külföldi a párod akkor egyfajta nyitottsággal és toleranciával kell egymáshoz állni. Ha nem szereted a főztjét, tapintatosan tudomására tudod hozni amellett hogy nagyra értékeled a gesztust amit az irányodba tett. A latin-amerikaiakra jellemző hogy nem direktben kommunikálnak hanem "virágnyelven" írják le ha valami nem tetszik nekik vagy ha éppen utasítani szeretnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!