Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mire gondolsz, ha valaki egy...

Mire gondolsz, ha valaki egy pincér?

Figyelt kérdés
Én egy 40 éves pincér vagyok. Szeretném tudni, hogy szükség van-e még ránk?
2008. dec. 21. 20:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%

Én is kaptam már pincérekkel kapcsolatban hideget-meleget;

Negatív történet:elmentünk a sarki pizzériába pizzát elvitelre venni ( tudom, van házhozszállítás is ilyen esetben,de nem voltunk éppen telefonközelben...), a pincér, aki már a jöttünkre se reagálta valami kellemesen (se piszkos ruhában nem mentünk, és udvariasan köszöntünk), kérdezte mit kérünk,mi mondtuk, hogy elvitelre szeretnénk.Mikor megkérdeztük, hogy lehet -e feltétet kérni külön, azt mondta nagy bárgyúan, hogy nem tudja, hogy lehet-e, van-e egyáltalán.Még jó, hogy ott volt a főnökasszony, aki nagyon kedvesen még azt is elmondta, milyenek vannak (röhej, de későbbiekben ő szolgált ki).Lehet, hogy csak rossz napja volt a pincérnek,de azért méltathatta volna az embert egy olyan válaszra, amit nagyon is jól tudott,gondolom nem mi voltunk az elsők, akik megkérdeztük a dolgot...

Kellemesebb sztori:Volt már olyan, hogy az egyik ismerősömmel beültünk valahova egy kávéra, szegény ismerősöm meg úgy elbambult, hogy majdnem egy ezres borravalót adott(kétezresből nem kért vissza,mert azt hitte hirtelen, hogy ezrest adott),szegény pincér olyan zavarba jött, hogy mégegyszer elismételte a végösszeget,pedig eltehette volna,de tudta, hogy így becsületes a dolog.Nem is távozott üres kézzel!

2008. dec. 22. 16:37
 12/14 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem alapvetően az a gond ezzel a "borravaló-nincs borravaló-mosolygós pincér-nem mosolygós személyzet"- szisztémával, hogy a mai vendéglátós maszekok nem hajlandóak tisztességesen megfizetni a dolgozókat.Bejelentik minimálbérrel, vagy alkalmi munkakönyvvel sumákolnak, s ha az ember nem "nyomul" azért a kis prémiumért - mert így is lehet a borravalót nevezni - bizony igen csücskös fizuja lesz/hó.

Barátnőm éjjel-nappal dolgozott (mielőtt kiment külföldre;nem véletlenül...),sikerült neki kialakítani a saját vendégkörét, úgy jutott hozzá valamelyest tisztességes fizetéshez,de ott, ahol dolgozott egyébiránt minden pincért a vendégek "tartottak el", holott, ha úgy vesszük, nem az ő dolguk lenne,de valamiből meg is kell élni...

Igaz, ők a szakáccsal is megosztották a bejövő pénzeket, elvégre az ő munkája sem elhanyagolható.

2008. dec. 22. 16:48
 13/14 anonim válasza:
00:16-nak : kevered a szezont a fazonnal. Nézd meg vhol a pincér fogalmát.Azt se tudod mi az a vendéglátás.Remélem hozzám nem fogsz beülni.A Tippet megédemeljük!!!!!!!!A linkebbje nem!!!
2008. dec. 23. 23:10
 14/14 anonim válasza:
Sziasztok. Egyet ne felejtsünk ám el! A pincér az mindig is pincér marad! Ne a szokványos vendéglátást nézzük! Ne a csumiztatást ami manapság folyik az éttermekben és a vendéglátó egységekben! Ez a mai vendéglátás a gastronomia megcáfolása és SZÉGYENE! Akik ma vendégláto egységet nyitnak és üzemeltetnek azoknak a 80%-nak nincs végzettsége és fogalma a vendéglátásról! Ez vicc! Mi mint pincérek és nem pedig cincérek higyétek el nekem sokkal többet tudunk mint egy vendégláto egységet üzemeltető pancser aki valójában esztergályos csak éppen szert tett egy kissebb összegre amit befektetett! TEHÁT A JÓ PINCÉR MÉG 100ÉVESEN IS FOG KELLENI!!!!!! ÉN IMÁDOK IDŐSEBB PINCÉRREL MELÓZNI MERT CSAK TANULHATOK TŐLE!! NEM KEVESET!! eGY 27 ÉVES PINCÉR VOLTAM!!4
2009. jan. 30. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!