Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mire gondolsz, ha valaki egy...

Mire gondolsz, ha valaki egy pincér?

Figyelt kérdés
Én egy 40 éves pincér vagyok. Szeretném tudni, hogy szükség van-e még ránk?
2008. dec. 21. 20:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Üdv,én 18 éves és pincér(még tanulok is)Biztos vagyok benne,hogy még egy jó ideig szükség lesz ránk.Ha nem így lenne akkor ki szolgálná fel az ételt a lusta nagy embereknek?Nem tálalnának maguknak;)
2008. dec. 21. 20:55
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
Amíg az éttermek működnek, addig pincérre is szükség van.
2008. dec. 21. 20:56
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
arra h mikor mosott utoljára kezet :D
2008. dec. 21. 20:58
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

Őszinte leszek:

Ma a felszolgáló szakma nem arról szól, hogy a sok lusta ember nem képes a pulthoz tántorogni, ezért kell valaki, aki kihozza a cuccokat, hanem azért,mert az éttermekben akkora lenne a káosz,ha mindenki sorba állna, hogy inkább üzemi kifőzdéhez hasonlítana némelyik ven-ip-egység,nem pedig kulturált helyre,ahova nem csak enni-inni jár az ember,hanem szórakozni,kikapcsolódni.

Egyébiránt pedig valakinek csak ki kell adni a csemegéket, ezt pedig egy pultos egyedül nemigen bírná, bár mit lehet tudni, még megérhetjük...

2008. dec. 21. 21:17
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Persze, hogy szükség van rátok! Én elég sokat járok (főleg) kávézókba és nagyon fontos választási szempont nálam, hogy hol-milyen a kiszolgálás!
2008. dec. 21. 21:37
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

Nekem nagyon fontos a pincér,illetve anak viselkedése.

Elég gyakran jàrok éttermekbe,kàvézokba, stb.

És nekem az elsö hogy a pincér milyen.

Volt hogy a sült krumplimat elsozva adtàk ide,erre szoltam a pincérnek,akinek a dolga hogy visszavigye a konyhàra,vagy jelezze a fönöknek,szakàcsnak,erre ö le àll höbörögni,hogy ilyen reklamàciot elöször hall,nem ö vette fel a megrendelést stb. stb stb.

Holott neki nem az a dolga hogy velem vitatkozzon,hanem hogy elnézést kérjen,és a felettesénél,vagy a szakàcsnàl jelezzen.

Na oda se mentem be többet.

Volt viszont olyan hely,ahol mosolygos pincér szlgàlt ki,illedelmesen,jo étvàgyat kivànva tisztességesen végighallgatva kérésemet ,az olyannak màr borravalot is szivesen adok.

Igenis szükség van a pincérekre,de az olyanokra,akik lelkiismeretesen végzik munkàjukat!

2008. dec. 21. 21:53
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként meg ne k.r.a anyàzz,nincs jogod hozzà,én sem hasznàltam tràgàr szavakat a te csalàdodra¨!
2008. dec. 21. 22:31
 8/14 anonim ***** válasza:
85%
A pincérkedéssel semmi gond. Csak az a bajom vele,hogy annyira feltünően látszik a nyomulós kedvesség,odaadás,figyelmesség,hogy már szinte engem zavar. Pl én azt nem szeretem,hogy állandóan rákérdeznek a pincérek,hogy hozhatok még valamit? Van szám és ha kell kérek,de ne kérdezze már meg könyörgöm! A másik meg,hogy pár napja voltunk egy étterembe és amikor befejeztük az ételek elfogyasztását kértem a számlát és hogy felkerekítsem a a fizetnivalót háromszáz forint borravalót adtam a pincérnek. Bizony látszott az arcán az elégedettség,hogy olyan keveset kapott borravalót,de én nem az a megjátszós fajta vagyok,aki odadob egy ezrest a pincérnek. Csak megjegyzem,hogy nekem sem ad senki borravalót,igaz nem is ilyen munkában dolgozom,de a fizetésem mellé senki sem ad borravalót,úgyhogy ezzel a borravalós dologgal is úgy vagyok mint a hálapénzzel,hogy ezt mi emberek rontottuk el mert szinte minden ilyen helyen elvárják a borravalót. A kórházakban elváérják a hálapénzt. Persze nem kötelező,de illik ugyebár.
2008. dec. 22. 00:16
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
Bocsi elégedetlenség helyett elégedettséget írtam. Szóval a helyes szó az elégedetlenség.
2008. dec. 22. 00:19
 10/14 anonim válasza:
97%
pincérre szükség van, de csak olyanra ki a vendégért van és nem azt gondolja, hogy a vendég van ő érte. Nincsenek nagy elvárásaim-azt szeretem ha a pincér fogadja a köszönésemet, ha valami nincs a konyhán azokból az alapanyagakból amiből az általam rendelt étel áll akkor azokról tájékoztasson a rendelés előtt. Nem szeretem az olyan pincért akinél azt érzem, hogy én vehetem megtiszteltetésnek,hogy hajlandó felvenni a rendelést és kilibegni az étellel. Na nem sok ilyennel találkoztam szerencsére! Az az édekes, hogy általában azok a pincérek ilyenek akik a saját családi éttermükben dolgoznak-mintha nem a vendégből élnének.
2008. dec. 22. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!