Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem szólítják a nőt is...

Miért nem szólítják a nőt is fiatalembernek? Hisz ő is ember, és ha fiatal, akkor ő is fiatalember.

Figyelt kérdés
Már régóta foglalkoztat ez a rejtély, nem értem ezt!Jó lenne ha valaki részletesen, legalább 4 mondatban elmagyarázná!
2010. szept. 21. 13:04
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
48%

"Fiúk irány szülni... :D Jaaa már nem tetszik az egyenjogúság ahha... "

???

Mi nem is kértük:D

2010. szept. 22. 16:40
 32/46 A kérdező kommentje:
Nem kell vitatkozni gyerekek! Már meg van a megfejtés! Nem fiatalember hanem fiatal ember. Így írtam be és így már elfogadta a választ ugyhogy köszike! Isten áldjon titeket, sziasztok!
2010. szept. 22. 16:57
 33/46 anonim ***** válasza:
Miért én mondtam 1 szóval is hogy szeretnék katona lenni? Nem. De ha akarnék, mehetnék kiképzésre, csak eszemben sincs. Továbbá nem mondtam hogy kéritek a szülést (bár van olyan férfi aki szertne életet adni, mert az az élet legszebb és legfontosabb része) de nem teheti meg, mert nincs megáldva ezzel a lehetőséggel.
2010. szept. 22. 17:05
 34/46 anonim ***** válasza:
Hova kellett ez a megfejtés? Csak mert úgy írtad hogy már régóta kutatod a választ azért nem értem hogy most ez rejtvény volt valójában?
2010. szept. 22. 17:31
 35/46 A kérdező kommentje:
Bizony! Rejtvény! Okos játék, felnőtteknek! Imádom a rejtvényeket! Most egy csillagászati kérdés van, de azt nem ide teszem fel, mert kérdésre még egy kérdést nem szabad feltennem a szabályzat szerint. De előbb utánna nézek a neten hátha megkapom ott a választ és ha nem, akkor majd itt. :D
2010. szept. 22. 17:57
 36/46 anonim ***** válasza:
0%

Ember = ferfi

Fiatalember, mert nem akarjak legyerekeni, kb 18-30-ig.

Meg van ra a nonemu valtozata. Fiatal holgy, vagy asszony.

2010. szept. 23. 15:19
 37/46 anonim ***** válasza:
67%

"Rendben, nincs magkülönböztetés. Lányok, irány a bánya, kohó, lövészárok!

Ja, hogy ilyenkor már nem tetszik az egyenlőség! Szopás..."

Lehet is egy nő zsoldoskatona, havi 600 ezerért:)

nah meg irány a vezérigazgatói állás, ti meg pasik menjetek mosni:)

Mi fiatal emberek vagyunk és azt csinálunk amihez kedvünk van:)

Az asszony az kicsinyítő-alacsonyító. A férj meg fasszony:D

2010. szept. 24. 19:04
 38/46 anonim ***** válasza:

Mielőtt válaszolnék.

Melyik írta azt hogy lányok irány a lövészárok?

Az egyenjogúságot nem lövészárokban vagy szülésben mérik.

A nők és a férfiak szerepe a társadalomban általánosságban különböző -bár ma már senki nem lepődik meg azon ha egy nő vezérigazgató egy cégnél, miközben férje otthon neveli a gyerekeket-, de ezek a szerepek nem külömböztetnek meg senkit az emberi mivoltától.Pl.:

A férfi eltartja a családot (ha a hagyományos nézetet nézzük) EZ 1 PONT

A nő vezeti a háztartást. EZ 1 PONT

EREDMÉNY: 1=1

Az egyenlőség azt jelenti, hogy mindenki egyenlőképpen kap büntetést, vagy kinevezést, egyenlőképpen taníttatik és egyenlőképpen jár el vele a hatóság rosszban és jóban egyaránt. A jogszabályok betartása mind a két nemre egyenlőképpen oszlik el.A bíróság sem tesz különmbséget nő és férfi között, ha például kocsit lopott, vagy ne adj isten megölt valakit. Isten sem tesz különbséget közöttük, mind a kettőt egyenlőképpen bünteti ha nem követik a parancsolatait, vagy részesíti dicséretben ha hűen szolgálták őt. De ha társadalom és Isten egyenlőképpen jár el, akkor mi emberek honnan vesszük a jogot ahhoz, hogy másokat lekicsinyítsünk, kissebbnek rangúnak nézzünk? Hogyan is dönthetünk mások emberi mivoltáról, mi sarló és tökéletlen emberek honnan vesszük a bátorságot hogy lenézzük saját emberi faj társainkat?

De most a kérdésre válaszolva én szerintem is a nő nem fiatalember hanem fiatal ember. A fiatalember megszóllításként terjedt el (szó szedet), s mint ilyen, nem szó szerint értelmezendő. fiatal=fiatal ember=ember

2010. okt. 1. 12:50
 39/46 anonim válasza:
60%

Azért fiatalember a férfi mert így alakult ki, mert régen a nő állat volt. Nem tudom milyen állat, lehet hogy pók, vagy hernyó, esetleg zsiráf, vagy talán macska fogalmam sincs, ezt a régi férfiaktól kellene megkérdezni, akik elnyomták a nőket hogy milyen állat fajhoz tartoztik. De annyi eszük persze nem volt, hogy belegondoljanak, ha egy állat tudna szülni egy embert, akkor az félig állat, félig ember lenne. Csak úgy kitalálták. De ez genetikailag képtelenség. Még egy majom se tudna embert szülni pedig 90%-ban egyeznek a génjeink. Szóval ha a nő állat lenne, amit egy ember megtermékenyít, akkor az utód félig állat, félig ember lenne. Ha ez igaz, akkor én aki ezt írom, állatember vagyok. A férfiak ha nem nyomták volna el a nőket, akkor az emberiség többet fejlődőtt volna, hiszen több ész jobban tudott volna szerepet játszani az emberiség fejlődésében, és akkor most dupla annyira haladt volna mind a tudomány mind a művészet. Hát igen ez a férfiak miatt van. Sajnos elcseszték az egész emberiséget! Gratula! A nők nem tudták magukat megvédeni, mert ütötték-vágták őket a férfiak, s a nő egy férfi testi erejével szemben bizony képtelen volt szembeszállni, így el volt nyomva. Valószínű a mondást nem ismerték a férfiak, hogy "többet ésszel mint erővel" mert ment a bántalmazás évszázadokon át folyt (ami sajnos még napjainkban is imitt-amott érezhető), s így sajnos régen az erő uralkodott nem az ész. Visszafordítani nem lehet a múlt hibáit, de mióta a nők is lehetnek professzorok, tudósok, vagy bármik, azóta jobban fejlődünkünk. A bántalmazás bűncselekménnyé lett, és mára már rájöttünk, hogy hülye aki háborúzik, jobb a békesség, szeretet, testvériség, mint a halál!

Ezen azért lehetne vitatkozni hogy:

A férfi eltartja a családot (ha a hagyományos nézetet nézzük) EZ 1 PONT

A nő vezeti a háztartást. EZ 1 PONT

EREDMÉNY: 1=1

Ez érdekes mert a nő mos + takarít + főz + gyerekret nevel + szül és mindemellet még dolgozni is képes! Az összesen 6 pont!

Akkor 6=1 a nők javára ;D

Na jó ez csak egy hirtelen gondolat volt, én nem teszek különmbséget fajtársaim között. Természetesen a férfi is ember mert a szaporodáshoz mind a két fél kell, nő is és férfi is. Aki pedig nem tiszteli a másikat, az egy trágya ember, az ilyenek lopnak is, csalnak is, és hazudnak is, és a családjukat se kímélik! Én megvállogatom kivel társulok össze, mert az az ember aki az ellenkező nemét lebecsüli, az tulajdonképpen ha belegondol a saját fajtáját becsüli le. Az ilyen ember olyan fajgyűlölő szemléletben él ami nem fogadtatja el önmagával saját fajtájának képmását, azt hiszi, ő különb figyelmet érdemel. Mondanom sem kell, ez főlleg férfiakra jellemző, mert az uralkodási ösztön méllyen bennük él, és itt megkérdőjelezhető hogy akkor ki is az állat valójában. Szerencsére a törvény ma már súlyosan bünteti a megkülönböztetés minden féle megnyilvánulását, hogy a tisztességes emberek békében élhessnek még az ilyen fajgyűlölőktől is, mert a törvény féken tartja állatias ösztöneiket. Vitatkozni lehetne azon, hogy talán nem is ösztön ez, mert nem mindenkiben van ám jelen. Vannak egészséges felfogású, tisztességes emberek is, akik a nem nézik le "felebarátaikat". Így elképzelhető hogy nem ösztönös, hanem pszihikai eredetű a jelenség, melyet már a beteg fajgyűlöleti szemléletének kezdeti stádiumában kezeltetni kell ahhoz, hogy mire eléri a nagykorúságot, be tudjon illeszkedni a társadalomba, ezzel megelőzve hogy ne súlytson rá a törvény szigora. Huhh jó sokat írtam, de érdekes a téma és még tudnék is, csak nem akarom az egész oldalt teleírni, mert nem illik. ;D

2010. okt. 1. 15:36
 40/46 anonim válasza:

A magyar nyelvet a férfiak hozták létre, maguk kénye kedvére. A nők úgy találhatóak meg benne, mint ha a földbirtokosok a rabszolgáikon gúnyolódnának. Ez egész egy kabaré. Ha a nőket is hagyták volna szerepet játszani a magyar nyelv kialakításában, biztos nem lenne ennyire bonyolult. (Köztudott magyar nyelv a világ legbonyolultabb nyelve, talán nem véletlenül...)

Mivel a magyar nyelvet köztük a fiatalember kifejezést is, férfiak alkották, ezért ne várd el hogy igazságos legyen...

[link]

Állatok:

hím-nőstény

Emberek:

féfri-nő

Kétlaki növények:

porízus virág-termős virág

Élettelen tárgyak:

csak nyelvtani nemük lehetséges

Az ember angolul "PEOPLE", és nem "MEN". Csak a magyar szótár tévesen a "MEN" -t embernek (is) nevezi, holott a valóságban férfit jelent. A magyar szótárt is a férfiak hozták létre. Sorry.

Valójában az ember jelentése az "em" -és "ber" -ből tevődik össze. Em=Nő Ber=Férfi (Ezt is megtalálod a linkben, mint minden mást amit leírtam.)

2010. okt. 5. 04:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!