Miért nem szólítják a nőt is fiatalembernek? Hisz ő is ember, és ha fiatal, akkor ő is fiatalember.
14:41
A kérdés még oké volt, a 4 mondatos elvárás volt amibe muszáJ volt belekötni. Ha valamit röviden is remekül meg eleht magyarázni nem tudom miért kell hosszabban erőltetni.
Nézzük csak. Megpróbálok neked válasolni, bár én se értem ezt a magyar nyelvet. Előbb az ellentétek:
Nő - Férfi
Hölgyem - Uram
Lány - Fiú
Bácsi - Néni
De amit te kérdezel az az ember. Annak nincs párja. Az emberek lefordítva angolra people, és nem férfiak. A Férfi angolul man, és nem people, vagyis nem ember. Vagyis:
Férfi= Man
Ember= People
(Nő=Woman)
Nem tudni a magyarok miért csak a férfiakra mondják a fiatalember szót. Ezt a téves megszóllítás egy magyar nyelvtani hibából ered, melyet még nem javítottak ki. Ne izgulj, nem is fogják, mert a magyar nyelv ugy sz*r ahogy van.
Hát fiacskám nagyon mellé lőttél mert angolban a man ugyanúgy jelent embert mint férfit .
Bár sztem az angolban manapság (főleg hivatalos helyeken) ezért erőltetik a male/female párisítást , ami ugyebár korrekt ilyen téren .
A nő nem lehet asszony ha még nem férjezett. Kisasszony megszólítás az akkor kisfeleség? Érdekes ez is :D
Egyébként a nő nem fiatalember hanem fiatal ember. Így külön. Ezért nem érted.Ennyi.
Rendben, nincs magkülönböztetés. Lányok, irány a bánya, kohó, lövészárok!
Ja, hogy ilyenkor már nem tetszik az egyenlőség! Szopás...
Fiúk irány szülni... :D Jaaa már nem tetszik az egyenjogúság ahha...
Egyébként már nem kötelező a sorkatonaság, és nem kötelező szülni sem, de ha 1 nő ha akar menni katonának, mehet. Még fizetnek is érte neki. Viszont egy fiú soha sem szülhet, mert amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek ugye. Innentől kezdve nem csak hogy egyenjogúság van, de még fordult is a kocka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!