Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem szólítják a nőt is...

Miért nem szólítják a nőt is fiatalembernek? Hisz ő is ember, és ha fiatal, akkor ő is fiatalember.

Figyelt kérdés
Már régóta foglalkoztat ez a rejtély, nem értem ezt!Jó lenne ha valaki részletesen, legalább 4 mondatban elmagyarázná!
2010. szept. 21. 13:04
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg amugy ideje lenne változtatni ezen a nyelvtani kifejezésen. Ez olyasmi lehet mint mikor szinesbőrüeket megkülönböztetik a fehérektől. Az is sz*r lehet. Ez megkülönböztetés. De én már nem is egyszer hallottam a tv be és a rádióba, hogy nőkre mondják hogy fiatalember. Halál komolyan! Én is csak lestem, de mondom már nem egyszer hallottam. Ugyhogy nyugodj meg, ember vagy, és annak néz mindenki, csak ez a régies kifejezés még mindíg érezhető sajnos. Sz*rj rá 1 nagyot! Nem az számít mit mondanak, hanem az hogy ki és mi vagy!
2010. szept. 21. 14:02
 12/46 anonim válasza:
23%

Férfi = ember

Nő = az aki kiszolgálja Férfit

2010. szept. 21. 14:09
 13/46 anonim ***** válasza:
49%

Ezen már én is megbotránkoztam, így nőembernek hívom magam:)

Ha van ami ezzel kapcsolat, mindig mondom:én nőember létemre...stb....:D

Azért volt ez így, mert minden a pasik körül forgott, azaz elnyomták a nőket a nő csak egy alacsonyrendű állat volt, mert nem volt esze és nem volt semmilye.

Mindenben megakadályozták őket, ami szabaddá tette volna őket. Életük fő motívuma a férjhezmenés volt, a pasiknak ezzel szemben önmaguk, a hatalmuk, rangjuk kivívása a társadalomban.

Azért állították be így , mert nekik kellett a cseléd aki ingyen dógozik, kiszolgálja őket mindenben és helyette kapnak enni:P Rosszabbul bántak a nőkkel mint egy állattal, mert az állatot azért néha megsimogatják...

Ezért is lett asszonyállat a neve. (mert olyan buta volt hogy egyáltalán egy faszival szóbaállt:D)

(érdekes, hogy így gondolták, mert egy ember nem közösül egy állattal...na mindegy).

Ez az ostoba faszik múltja. Sajnos az ostoba faszik múltja és kulturálatlansága még ma is megvan a szokásokban, szókincsben.

Pl. tanító, igazgató, orvos, király ehhez elsősorban nem adnak nő-toldást mert ez nem illik egy nőhöz a pasik szerint. A tanító, orvos és társai megbecsült szakmák voltak.

Kovács, takács,köműves, ács, esztergályos is mind a férfiakhoz köztődtek, ez máig sem műveli nő.

Az Úr az valójában a férfi, nő nem lehet. Ez azért volt, mert a pasik parancsoltak, uralkodtak, és Istenhez hasonlatosnak hitték magukat. azért is nevezték el az istent Úrnak vagy fordítva.

Miért nem lett az Isten Hölgy? Vajon miért nem? Az Isten nem hímnemű....

Ami ciki és megalázó: prostituált és sza*jha kifejezés alatt is mindig nőket értenek máig is, pedig valójában a pasik a legnagyobb ingyens*zajhák, csak nincs rá kereslet:D

Ez az ő bajuk:)

Ami alacsonyrendű nőimunka: mosónő, varrónő, takarítónő, nővér (ágytálazó sz*rpucoló)....

Nos, hallottál már olyanról, hogy mosó? Varró? Fivér ( a mai ápoló).

Igaz a mai férfiak között van takarító és ápoló is, de általában ezek rögzültek régebbről.

26.L

2010. szept. 21. 14:11
 14/46 anonim ***** válasza:
75%

"Férfi = ember

Nő = az aki kiszolgálja Férfit"

Szolgálja őket a rosseb:DDD

2010. szept. 21. 14:12
 15/46 A kérdező kommentje:
Miért tökéletesebb a nő? Mert Isten másodszorra teremtette, és mert ő is tudja, hogy a kísérleteket a patkányokon végzik! :D :D :D :D
2010. szept. 21. 14:12
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez a vicc ugy van eredetileg hogy Isten azért teremtette elsőre a férfit, mert a kísérleteket patkányokon végzik. De igy is jó :) Amugy azért hívják őket úgy a nőket meg nem, mert régen így alakult ki. Bár elég szégyen az emberiségre nézve hogy a 21. században még mindíg érezhető. Ilyenkorrá már repülő autókat meg mindenféle csodákat ígértek. Erre nem haladtunk semmire.
2010. szept. 21. 14:20
 17/46 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szoktak ilyen viccek lenni, hogy Istennek tökéletes teremtménye a nő (Éva), mert Ádám csak egy piszkozat:D

Hát (bocsi fiúk tiszt. a kivételnek) de sokszor "piszkozat" a férfiak viselkedése.

Piszkosul bunkók és agresszívak tudnak lenni, ami Istentől távol áll. Ő inkább lágy szeretetteljes és nőies.

2010. szept. 21. 14:26
 18/46 A kérdező kommentje:
Igen, és emiatt is írtam ezt a viccet, mert nem én kezdtem a szemétkedést. Azért írtam, mert azt írta valaki hogy a nő a férfi szolgája, és muszály volt valamivel visszavágnom, amúgy nem írtam volna. Elnézést kérek azoktól a férfiaktól akik nem bántják, és tisztelik a nőket! Nem én kezdtem, én szépen kérdeztem amit kérdeztem, csak provokáltak és akik naná hogy fiúk voltak.
2010. szept. 21. 14:41
 19/46 anonim válasza:

Azért vicces hogy mindenki Istenről beszél, de nem olvastátok a Bibliát...

Isten azért teremtette Évát hogy Ádám társa legyen....

2010. szept. 21. 14:45
 20/46 anonim válasza:
44%
amúgy a muszáj-t "j"-vel írják nem "ly"-vel, már másodjára kell szólni....
2010. szept. 21. 14:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!