Hogyan köszönjek ilyenkor?
Megvolt a bemutatkozás,és mindketten azt mondták hogy sziázzak. És nekem ez nehezen megy mert furának érzem hogyha így köszönök.
Szerintetek csak én vagyok fogyatékos hogy így érzem?
Nyilván helló/sziával fogok köszönni mert illetlenség hogyha nem tegezem őket amikor megkértek rá.
Üdv.!
Jó reggelt!
Jó napot!
Viszlát!
De am. anyós-apóspajtásnál természetes, hogy tegeződünk, ha felajánlották!
Ne tudd meg, nekem is milyen nehezen jön a számra a "szia", amikor mondja valaki nálam idősebb, hogy nyugodtan tegezzem. Amióta tudok beszélni és elvárás, hogy köszönjek az idősebbnek, azóta mindig udvariasan kellett minden felnőttnek köszönnöm, tanároknak, szülőknek, utcán, üzletben, mindenhol a felnőtteknek, időseknek. Sőt ahogy a tanárok később tegeződve köszöntek nekünk, úgy vettem át én is ezt, hogy a házban lakó 12 évesnek is úgy köszönök, hogy "jó napot". De egyébként nekem jobban is esik a tiszteletteljes távolságtartás, kevesekkel érzem azt, hogy igen, könnyedén megy a tegeződés. Az egyik környékbeli kutyás nővel is sokáig nyúztam a dolgot, míg lejött rólam a magázódás, de őt immár negyedik éve ismerem, akár hetente többször is összefuthatok vele, ha úgy hozza a véletlen.
20/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!