Kedves roma lányok! Hétköznapokban milyen ruhát szoktatok viselni? Hogyan sminkelitek magatokat? Hajatokat hogy hordjátok? Milyen ékszereket viseltek magatokon legtöbbször?
Ugyan én nem vagyok se lány, se roma, de vannak roma ismerőseim, sőt, egyik exem is az. A nagy többség öltözködése semmiben nem különbözik a többség szokásaitól. Ha csak a ruhájukat látnám, nem tudnám megmondani, hogy ők romák.
Persze, vannak azért olyan dolgok, amit közülük többen szeretnek, mint a nagy átlag, például fülbevalót többen hordanak, és a nyaklánc is elterjedtebb köztük. De például exemnek egyik sem volt.
A sminkelés megint csak egyén kérdése. Exem imádott sminkelni, a húga viszont nem szerette, és az anyukájuk sem.
Kis létszámban, de vannak nagyon hagyományőrző csoportjaik is, én a környékemen egyetlen ilyen családot ismerek, ők tényleg a klasszikus cigány népviseletben vannak, nagyjából mint ezen a képen: [link]
Látom, hogy egy éve tetted fel a kérdést, de válaszolok.
22 éves roma lány vagyok. Hétköznapi ruhákat hordok, pont mint bárki más, viszont inkább a pasztell színeket kedvelem, nem szeretem a nagyon tarka feltűnő darabokat, nem sminkelek egyáltalán, a hajamat fel szoktam fogni különböző módokon (lófarok, konty stb), főleg a munkában vagy gyakorlaton (logopédiai rendelőben), az ékszereket pedig sosem veszem le (nyaklánc, gyűrű, karkötő), mivel nem nagy csili-vili darabok, így hát akármilyen öltözékkel jól néznek ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!