Mióta és miért lett divat a romáknál, hogy fehér ruhát viselnek a temetéseken?
Figyelt kérdés
Pl. LL Junior fiának temetésén is fehérben voltak a gyászolók, meg most a Berkién is.2022. máj. 26. 22:06
1/4 anonim válasza:
Ez nem divat, hanem hagyomány. A cigányoknál speciel nem tudom mi a szokás, de voltak régen magyar tájegységek is, ahol a fehér volt a gyász színe.
(Ill. ha jól tudom, Távol-Keleten most is.)
3/4 anonim válasza:
Szerintem ki akarnak tűnni valamivel még a temetés alatt is, hogy ne olyan legyen, mint a megszokott. Ettől még nem lesznek különleges emberek, de ők elhiszik, hogy igen.
4/4 anonim válasza:
Pontosan. Feltűnési viszketegsègük van állandóan, nem bírnak magukkal, nekik örökké ki kell tűnniük. Ezért különlegesnek tartják magukat a söpredèkek. Takarodnának inkább dolgozni , de már inkább azt sem, hanem tűnjenek el örökre egy másik bolygóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!