Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A régi időkben (nemesi családo...

A régi időkben (nemesi családok körében) milyen lábbeli viseltek otthon?

Figyelt kérdés

Hirtelen megfogalmazódott bennem a kérdés. Mondjuk egy nemesi családban milyen cipőt hordhattak az emberek otthon?

Nehezen tudom elképzelni, hogy papucsban járkálnak - gondolom ez max hálószobai kényelmes köntös melletti viselet lehetett.

Ugyanakkor a rendes utcai cipővel behordanák a házba a koszt (bár gondolom ez a cselédséget jobban zavarná mint másokat). De itt pedig az jutott eszembe, hogy csaknem állnak a nők kényelmetlen magassarkúba egész nap. Régi filmes időkbe szerintem mindenhol rendes utcai viselet van cipőt illetően, de nem tudom ez mennyire reális, hisz szinte minden amerikai filmben otthon, sőt a saját ágyukba is sportcipő van mindenkin.

2020. dec. 24. 06:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Bőrcipőt vagy csizmát. De már akkor is voltak papucsok, szobacipők, szóval éjszaka nem az utcai csizmájukba ugrottak bele. Sportcipők nem léteztek, de a régi emberek sem voltak hülyék, vagy tehetetlenek, szóval már akkoriban is készítettek otthonra kényelmesebb cuccokat. Tehát az úr nem abban a csizmában mászkált otthon, amiben kint lovagolt vagy vadászott, ha erre gondolsz.
2020. dec. 24. 18:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Bőrcipő. Annak akinek volt pénze, annak nyilván volt egynél több pár cipője is.
2020. dec. 25. 18:17
 3/3 anonim ***** válasza:
Bocskor?
2020. dec. 28. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!