Mivel/hogyan lenne másabb a világ ha nem lenne kriminalizálva a nyilvános meztelenség és társadalmilag sem lenne elítélendő? Ti mit gondoltok? Fejtsétek ki gondolataitok!
Vannak városok, ahol legális meztelenkedni. Nem hiszem, hogy teljesen máshogy működnek ott emiatt a dolgok.
Én az utcán akkor is felöltöznék, ha nem lenne kötelező. Télen sem muszáj kabátban járni, de az emberek maguktól felveszik, mert vannak egyéb szempontok is. :)
Annak viszont nagyon örülnék, ha a strandokon/uszodákban nem várnák el a fürdőruhát.
Én úgy gondolom, utcára, boltba, munkahelyre nem való meztelenül menni. A strandokon, fürdőkben sem tenném általánossá a meztelenkedést, mert azért ha beül melléd a jakuzziba egy nagydarab öregasszony vagy egy lógó tökű öregember pucéran, háááát lehet, hogy nem lenne gusztusos.
DE!
- Azt viszont nem tartom normálisnak, hogy egy fürdő öltözőjében külön egyszemélyes kabinokat alakítanak ki. Ott nem órákig meztelen az ember, csak amég lezuhanyzik és átöltözik. Viszont ha van kabin, és te a szekrény előtt öltözöl át, akkor már rossz szemmel néznek rád.
- A szaunákat sem értem, ahol kötelező a fürdőruha. Ott is max 10-15 percet töltesz el, tehát nem egész nap nézegeted Mari néni lógó melleit. Lehetne pl. több nemenként elkülönített szauna és öltöző is, mert a saját neme előtt kevésbé szégyenlős az ember és nyugodtan tud meztelenkedni.
- Azt sem tartom jó ötletnek, hogy minden meztelenség ki van cenzúrázva a médiában. Ez azt sugallja, hogy rossz, káros dolog, ez rögzül az emberekben (leginkább gyerekekben) és nem mernek egy úszás óra után a többiek előtt átöltözni. Elbújva a WC-ben öltöznek, a zuhanyzásról ne is beszéljünk, mert az már tabu téma sajnos.
- Ezen kívül persze lehetne több nudista strandot kialakítani pl. a Balatonon, mert úgy tudom ott csak 1 vagy 2 nudi van. A fürdőkben is ki lehetne alakítani olyan részlegeket is, ahol nem lenne kötelező a fürdőruha, mert ezekből is csak 1-2 ilyen hely van csak nálunk, így mindenki választhatna.
- Otthon persze bátran pucérkodhat bárki, de a kertbe kimenni már necces, mert ha a jóindulatú szomszédod levideóz téged és feltölt a netre, nem lenne kellemes.
- Bár ilyen helyeket még nem kerestem, de eszembe jutott, hogy esetleg vannak-e olyan szigetek, amiken csak meztelenül lehet tartózkodni. Tehát olyan, hogy érkezéskor le kell adni a ruhákat és pl. a kéthetes nyaraláson végig pucér az ember.
A lényeg, hogy ne hirtelen fusson össze az ember a meztelen szomszéddal, hanem több olyan hely legyen, (természetesen nem szexuális célú) ahol nyugodtan lehet meztelenkedni.
Tehát nem zárkóznék el attól, ha nem lenne ennyire tabuként kezelve a meztelenkedés, de azért nem sétálnék végig meztelenül a Fő utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!