Németországban vagy Franciaországban elfogadotabb a meztelenség?
Franciaországot nem ismerem, de kérdezed, hogy magyarországon is vannak-e ilyen helyek. Magyarországon még mindig számtalan szaunában fürdőruhában vannak, míg németeknél kinéznek, ha bemész fürdőgatyában. (Török szokás)
Emellett láttam már fkk-túraútvonalat a hegyekben, ahol meztelenül túrázgatnak. Na ilyet nem láttam otthon.
Szerintem Német területeken jóval elfogadottabb ez (már Goethe is csinálta). Elterjedt volt, tudtommal még az NDK-ban sem tiltották. Én csak Ausztriát ismerem, s a Dunán hajózva jópár nudista volt a folyóparton.
Előzőnek: sztem nem török szokás. Náluk a fürdőkben nők s ffiak tuti nem meztelenkednek együtt. A ffiakról hallottam, h ők még egymás előtt sem zuhanyoznak gatya nélkül, bár ez pletyka...
Az NDK-ban egyenesen virágkorát élte az FKK. Egyfajta engedélyezett lázadás volt. A mai napig sok FKK strand van az Ostsee-nél.
A törökök és általában a keletiek (muzulmánok) saját nemük előtt se veszik le a gatyát, mert ugye a próféta nem helyesli. Vicces, ahogy a tusolóban a fürdőgatyába tunkolják a tusfürdőt.
“ Előzőnek: sztem nem török szokás. ”
Németekről beszélek. Itt török szokás. Viszont magyaroknál ez nem annyira igaz, hogy nem tusolnak együtt. Talán a mostani generáció szégyenlősebb, de amikor gyerek voltam, olyan 10 éves, amikor először voltam az uszodában csoportos öltözőben, rohadtul zavart hogy mindenki ott lógatja a pöcsét. (Gyerekként sokkal szégyenlősebb voltam)
Viszont írod, hogy nők-férfiak együtt nem. Azt mondom nem olyan gyakori, de olyan helyeken ahol már a modern szaunát vezették be, pl agárd felújítás után, zalakaros, hévíz, bükkfürdő, ezeknél már ki van írva hogy innentől fürdőruha le. (Legalábbis 15 éve már így volt)
Németeknél a kultúra része a meztelen fürdőzés, strandolás. Olvass utána a témára a "Freikörperkultur" keresőszóval. Német nyelvterületen simán van az egyes fürdőhelyeken FKK, azaz nudista rész.
Náluk a nudistákat elfogadják, nem rejtőzködő perverznek tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!