Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Helyesnek tartjátok ezt a mai...

Helyesnek tartjátok ezt a mai liberális "szexeljünk fiatalon" kultúrát? Joggal érzik ezt sokan helytelennek? Hová tart ez az egész?

Figyelt kérdés

Ma már mindenki egész fiatalon kezdi, mindenki állandóan beszél róla büszkén. Szerintetek jó ez így? Így kell ennek lennie? Nekem valami nagyon rossz érzésem van ezzel kapcsolatban. Az én fejemben valami olyasmi van, hogy nem kéne erről állandóan beszélni, meg dicsekedni róla. Túl nagy szerintem a szabdság. Valahogy ha meglátok egy filmben két csajt csókolózni, kinyílik a bicska a zsebemben.

Azt mondjuk tudni kell rólam, hogy én 18 éves múltam, és még soha nem volt barátnőm sőt- figyelem, sokkoló információ következik!- még nem is csókolóztam. Mostmár kezdem megbánni. Na nem mintha annyira az én választásom lett volna, alapból -kénytelen vagyok szembenézni vele- taszító vagyok. Ráadásul napról napra egyre hülyébbnek érzem magam, mert ez most már kezd nagyon szar érzés lenni, főleg, amikor pl. lány ismerősöm meséli, hogy milyen kritériumai vannak... a válogatós... én bezzeg örülnék, ha egyetlen lányt is találnék, nemhogy válogassak... mégis, nem érzem, hogy hogy helyes lenne, hogy mindenki már minél hamarabb mindent meg akar tenni. A legfurább az szerintem, amikor ilyen 13 éves koraérettek már "kapcsolatról" beszélnek. Szerintem sokan azt se tudják miről beszélnek. Meg "szingli". Meg "ex". Meg az ilyen "én felejteni akarok" "én "megégettem" magam, ezért cigizek" meg ilyenek. Ezektől tényleg rosszul tudok lenni. Úgy beszélnek, mint valami kiégett 30 éves faképnél hagyott anyuka. Behozzák a felnőttvilágnak ezeket a kifejezéseit a gyerekéveikbe, más szavakkal nagyzolnak, nagyképűsködnek. És egy idő után bölcsnek is hiszik magukat, és akkor jönnek az épületes facebookra és myvipre kiírható igazságok, hogy "Éld az életet", "A szerelem olyan mint egy virág..." "SZERETLEK" és hasonló nyálas szövegek.

Én túldramatizálom a dolgot? Ha nem, ha nem én vagyok a hülye, (ebben már egyre kevésbé hiszek, mert itt állok 18 évesen úgy, hogy egy csaj sem volt hajlandó velem járni (amúgy félreértés ne essék, a járást önmagában nem helytelenítem, ehet az egy ártatlan dolog és szükséges is kitapasztalni a másik nemet, a probléma ott kezdődik, amikor sportot űznek belőle, és egoisták lesznek)) akkor mit kellene tennem? Vagy én látom rosszul és álljak be a többiek közé és csináljam én is ezt? Hogy mindennek a középpontjában a magánélet legyen? Nyaljam én is a mnő, kapós csajok s*ggét, mint egy csomó kortársam?

És hová fog vezetni szerintetek/Önök szerint ez az életstílus?

Még valami: ebben a kérdésben FELNŐTTEK, 18-20 éven felüliek válaszát várom. Az érdekel, hogy ők "felülről" hogy látják ezt az egészet, lesz-e ennek valami társadalmi következménye. Már most megmondom, hogy a felháborodott 13 évesek véleményei nem érdekelnek. Köszönöm!

2010. szept. 17. 23:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Valóban irigy vagyok, de közben zavart is. Tudod az a helyzet, hogy nekem ezek a mai dolgok valahogy nem annyira mennek. Én pl. szívesen udvarolnék egy lánynak meg vinnék virágot, még verseket is írnék... de ma már az ilyet kiröhögik. Ma már nem ez megy. És bocsássanak meg a lányok, hogy ezt írom, de az a helyzet, hogy azzal, amit sokan ma csinálnak, magukat alázzzák meg. Én nem bírnék odamenni egy cigizős lányhoz például. Sem olyanhoz, aki inni szokott (mármint gyakran). Már valahogy nem olyan "ártatlanok" a lányok. Kiábrándít, ha meglátok egy szép lányt, és meghallom róla, hogy "falja a pasikat" meg "éli az életet". Egyébként azt se mondom, hogy a fiúk jobbak lennének. Nem, természetesn a fiúk között is rengeteg nagyon hülye van, de én úgy gondolom, hogy a szép lányok azok, akik megtehetnék, hogy nem adják lejjebb, mint egy normális partner. Csak az a baj, hogy ők is hajlamosak elszállni.

És igen, én is ismerem nagyon jól a jelenséget, amit leírtál. Amikor egy barátom húga, aki 15 éves, a barátnőivel a "kapcsolatairól" beszél. És akkor jön az mondjuk, hogy és nekem hány barátnőm volt... Tényleg irigy vagyok, de én nem tudok ehhez a korhoz alkalmazkodni.

2010. szept. 18. 10:48
 12/13 anonim ***** válasza:

10:19 vagyok. Mondom én, nem bántani akarlak hanem segíteni =)

Na először is én kis alacsony, későn érő típus, kisfiús arcú fiú vagyok, szal én sem vagyok az a tipikus férfias álompasi. És én is ugyanígy voltam mint te pár évvel ezelőtt, hogy hú de rondának éreztem magam :)

Én azt csináltam, hogy 1. elmentem csaj haverokkal (fontos, haverokkal, nem kiszemeltekkel) vásárolni. Ők megmondták, mi áll jól nekem aztán szépen lassan ráéreztem a dolgokra, és ki tudtam alakítani egy saját stílust amiben egyrészt jól éreztem magam, tehát tőlem nem idegen (ez fontos, mert így önbizalmat ad), másrészt jól is áll. Segítséget kérni nem szégyen, rondának maradni, amikor tehetnél ellene, az az =) Ugyanígy a hajjal is.

A másik, a sport sztem fiúknak nagyon fontos. Nem azt mondom h gyúrni kell, mert azt én is utálok, sztem uncsi, de annyiféle sport van, nem létezik, hogy egyik se tetsszen valakinek. És próbáld ki, már egy hónap után is sokkal jobban érzed magad a bőrödben, erősebbnek, biztosabbnak érzed magad, fizikailag jobban leszel.

És ez nem csak a külsőről szól. Egyrészt arról is, mert a csajoknak is jobban tetszik, ha valaki jobban néz ki, de másrészt a jó külső kihat a belsődre is. Jobban érzed magad a bőrödben, több az önbizalmad, mersz cselekedni bizonyos helyzetekben (vagy épp mersz nem cselekedni, amikor nem szabad), határozottabb, jobb fej leszel. Sőt, még másokra is jobban oda tudsz figyelni, empatikusabb is lehetsz mert nem azzal vagy elfoglalva, hogy „ronda vagyok, és nem kellek senkinek”.

Szal csak egy kicsi odafigyelés, és legalább egy átlagost mindenkiből ki lehet hozni. Erre értettem azt, hogy szerintem ronda fiú nincs, csak elhanyagolt. Most már nekem is ég a pofám, ha régi képeket nézegetek, hogy úristen hogy néztem ki és még csodálkoztam, hogy nem kellek senkinek :D:D Most már a csajok 80-90%-a szerint jól nézek ki, pedig nekem sem a legjobbak az adottságaim. És az Igazit is megtaláltam =)

Még valami: a bulizás, szórakozás. Menj! Tudom, hogy aki nem jár, azt hiszi, hogy az arról szól, hogy mindenki hányásig iszik, és megdugják egymást, de ez hülyeség. Persze, vannak részeges f@szok meg ribanc csajok, de szerencsére a csajok 2/3-a nem olyan! És ha nem akarsz inni, nem kell, a buliban egy „kötelezettséged” van: jól érezni magad :) Nekem is van egy haverom, aki 1-2 sört iszik max. egy buliban, nem szereti az alkoholt, az neki elég, de attól még ugyanúgy hívjuk, stb, mert jó fej. Nem ettől függ semmi. És haverokat is lehet szerezni rengeteget, meg csajozni is ezerszer könnyebb.

2010. szept. 18. 11:23
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésben feltett és (joggal) visszatetszést keltő mai liberális "szexeljünk fiatalon" kultúra része annak, amit egyesek találóan a "halál kultúrájának" neveznek. Ugyanis ez sehova máshova nem tart, csakis az önelpusztítás felé. A ma népszerű "mindenféle korlát és gát levetése" gondolat egy téves szabadságfogalom következménye. Miért állított volna fel az ember az ősidők óta különféle szabályokat, törvényeket, hogyha egyáltalán nem lenne értelmük? Igenis van értelmük, és nagyon fontos az, hogy az ember életében legyenek kimondott szabályok, amiket mindig betart és amik összhangban vannak a világnézetével és erkölcsi meggyőződésével. Nem lehet az szabály, hogy nincs szabály, mert akkor az ember a saját cselekedeteinek és szenvedélyeinek a rabjává válik. Furcsa, de az ember akkor a legnagyobb rabszolga, amikor azt hiszi magáról, hogy szabad és "mindent megtehet", de valójában előre jól meghatározható törvények alapján cselekszik. Jó példa Amerika, ugyanis az amerikaiak rendkívül büszkék arra, hogy "hihetetlen szabadságot élveznek". És mégis, ebben a "hihetetlen szabadságukban" állandóan azt figyelik, hogy a másik mit csinál, nehogy ők kilógjanak a sorból, és ezért folyton követik az elképesztőnél elképesztőbb divathullámokat, akkor is, ha azok teljesen értelmetlenek és károsak. De a szabadság nem azt jelenti, hogy "szabadon" eldönthetem azt, hogy milyen márkájú sört vegyek, amikor bemegyek a boltba, hanem inkább azt, hogy azt is eldönthetem, hogy iszok-e vagy nem. És mivel ezt sokan nem képesek megtenni, ezért nem szabadok, hiába hiszik azt magukról. Tehát ha az ember nem állít korlátokat maga elé, vagyis soha nem képes magának megálljt parancsolni, amikor vágyik valamire (önmegtartóztatás), akkor nem is lehet igazán szabad. Ezt nevezik a szabadság paradoxonának.

Ezért, kedves kérdező, nehogy azt gondold, hogy Neked is be kell állnod a többiek közé, és úgy táncolni, ahogy a többiek fütyülnek! Hidd el, ha ezt most megtennéd, később nagyon nagyon megbánnád! Szerintem 15-20 év múlva egy fordulópont fog bekövetkezni, amikorra kihal a még rendes erkölcsi nevelést kapott, most idős generáció (a mostani nagypapák, nagymamák) és amikorra felnő az a most 13-14 éves tragikus sorsú generáció, akik most agyba-főbe követik a halálos trendeket, amik láttán oly sok normális gondolkodású ember elborzad. Akkor majd jobban látható lesz az, hogy ez az érték nélküli kultúra hová vezet. Mert hogy ez nagyon komoly következményekkel fog járni, az biztos. Ne hidd azt, hogy túldramatizálod a dolgot, hisz’ nézd csak meg, hogy itt, a Gyakorikérdéseken is hány olyan ember van, akik hasonló kérdést tesznek fel, mert aggódnak a társadalom jövőjéért és nem találják helyüket a világban. Nemcsak hogy nem abnormális az, ahogy gondolkodsz, hanem az (lenne) a normális, csak sajnos ezt sehol nem lehet hallani. És az a legszomorúbb ebben az egészben, hogy egy viszonylag kicsi kisebbség is képes elhitetni azt a többiekkel, hogy ők a többség, az igazi többség pedig nem mer fellépni, mert azt hiszi, hogy ők a kisebbség. Szerintem még mindig nagyon sok ember van a világban, aki hasonlóan gondolkodik, mint Te, csak ők is szépen meghúzódnak a háttérben, nem feltűnőek és nem hallatják a hangjukat. Pedig ott vannak. Ezért azt ajánlom, hogy próbáld meg ezt tudatosan figyelni a környezetedben, és keresd azokat az embereket, akik hasonlóan gondolkodnak, mint Te! Alakítsd ki a stílusodat, világnézetedet, érdeklődési területeidet, hobbijaidat, és azzal foglalkozz főleg! Elsősorban ne azért, hogy így imponálj a lányoknak, hanem azért, mert Te érték akarsz lenni ebben a világban, akinek az életének értelme és célja van, és aki tud az elvei és értékei szerint élni, és akkor mellékesen, "ajándékként" meglesz az is, hogy sokkal vonzóbb leszel a lányok szemében, akkor is, ha a kinézeted nem álompasis, mivel sugározni fog Rólad, hogy rendelkezel értékekkel és erkölcsi tartással, ezt pedig a lányok nagyra értékelik. Tehát ne aggódj amiatt, hogy még nem volt barátnőd és még nem csókolóztál; ne is erre hajts elsősorban, hanem arra, hogy legyenek elveid, érdeklődési köröd és hobbijaid, a többi pedig fog jönni magától! Ne dőlj be a látszatnak, mert egyáltalán nem lesz nekik jobb attól, hogy már 13-14 évesen lefekszenek egymással, sőt nagyon meg fogják bánni, de akkor már késő lesz!

2010. szept. 18. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!