Helyesnek tartjátok ezt a mai liberális "szexeljünk fiatalon" kultúrát? Joggal érzik ezt sokan helytelennek? Hová tart ez az egész?
Ma már mindenki egész fiatalon kezdi, mindenki állandóan beszél róla büszkén. Szerintetek jó ez így? Így kell ennek lennie? Nekem valami nagyon rossz érzésem van ezzel kapcsolatban. Az én fejemben valami olyasmi van, hogy nem kéne erről állandóan beszélni, meg dicsekedni róla. Túl nagy szerintem a szabdság. Valahogy ha meglátok egy filmben két csajt csókolózni, kinyílik a bicska a zsebemben.
Azt mondjuk tudni kell rólam, hogy én 18 éves múltam, és még soha nem volt barátnőm sőt- figyelem, sokkoló információ következik!- még nem is csókolóztam. Mostmár kezdem megbánni. Na nem mintha annyira az én választásom lett volna, alapból -kénytelen vagyok szembenézni vele- taszító vagyok. Ráadásul napról napra egyre hülyébbnek érzem magam, mert ez most már kezd nagyon szar érzés lenni, főleg, amikor pl. lány ismerősöm meséli, hogy milyen kritériumai vannak... a válogatós... én bezzeg örülnék, ha egyetlen lányt is találnék, nemhogy válogassak... mégis, nem érzem, hogy hogy helyes lenne, hogy mindenki már minél hamarabb mindent meg akar tenni. A legfurább az szerintem, amikor ilyen 13 éves koraérettek már "kapcsolatról" beszélnek. Szerintem sokan azt se tudják miről beszélnek. Meg "szingli". Meg "ex". Meg az ilyen "én felejteni akarok" "én "megégettem" magam, ezért cigizek" meg ilyenek. Ezektől tényleg rosszul tudok lenni. Úgy beszélnek, mint valami kiégett 30 éves faképnél hagyott anyuka. Behozzák a felnőttvilágnak ezeket a kifejezéseit a gyerekéveikbe, más szavakkal nagyzolnak, nagyképűsködnek. És egy idő után bölcsnek is hiszik magukat, és akkor jönnek az épületes facebookra és myvipre kiírható igazságok, hogy "Éld az életet", "A szerelem olyan mint egy virág..." "SZERETLEK" és hasonló nyálas szövegek.
Én túldramatizálom a dolgot? Ha nem, ha nem én vagyok a hülye, (ebben már egyre kevésbé hiszek, mert itt állok 18 évesen úgy, hogy egy csaj sem volt hajlandó velem járni (amúgy félreértés ne essék, a járást önmagában nem helytelenítem, ehet az egy ártatlan dolog és szükséges is kitapasztalni a másik nemet, a probléma ott kezdődik, amikor sportot űznek belőle, és egoisták lesznek)) akkor mit kellene tennem? Vagy én látom rosszul és álljak be a többiek közé és csináljam én is ezt? Hogy mindennek a középpontjában a magánélet legyen? Nyaljam én is a mnő, kapós csajok s*ggét, mint egy csomó kortársam?
És hová fog vezetni szerintetek/Önök szerint ez az életstílus?
Még valami: ebben a kérdésben FELNŐTTEK, 18-20 éven felüliek válaszát várom. Az érdekel, hogy ők "felülről" hogy látják ezt az egészet, lesz-e ennek valami társadalmi következménye. Már most megmondom, hogy a felháborodott 13 évesek véleményei nem érdekelnek. Köszönöm!
Egyszerűen sok a hülye, és még hangosak is hozzá. Ennyi.
Mellettük viszont szerencsére van továbbra is nagyon sok rendes fiú és lány is egyaránt, egyszerűen észre kell venni ezeket is, és ezeket keresni.
Persze a te helyzetedben érthető, hogy halmozottan idegesít ez a jelenség, de a legegyszerűbb mégis az, ha nem foglalkozol vele. Majd tanulnak a saját kárukon, ha meg nem, akkor megérdemlik, neked emiatt kár idegesítened magad.
Azt pedig soha ne mondd, hogy túl nagy a szabadság. Ha éltél volna olyan korban és helyen, ahol azt amúgy "istenesen" korlátozták, netán pont ilyen erkölcscsősz jelleggel, akkor tudnád, hogy az még rosszabb. Az igazán nagy baj mindig ott kezdődik, ha egyesek elkezdik önhatalmúlag másokra kényszeríteni a saját normáikat.
Egyszerűen arra kell törekedni, hogy értelmesen tudjanak élni az emberek a szabadsággal. Persze ehhez már a szülőknek is kellene foglalkozniuk a csemetéikkel, és jó példát mutatniuk - és ez az, ami sajnos gyakran hiányzik.
"Persze a te helyzetedben érthető, hogy halmozottan idegesít ez a jelenség, de a legegyszerűbb mégis az, ha nem foglalkozol vele. Majd tanulnak a saját kárukon, ha meg nem, akkor megérdemlik, neked emiatt kár idegesítened magad. "
Igen, ezt jól megfogalmaztad, halmozottan idegesít, mert az az út, ami számomra a normális és amire neveltek, az nagyon úgy tűnik, hogy nem vezet sehova. Én nem tudok majd semmit mesélni az unokáimnak a fiatalkoromról. Legalábbis a 18 éves koromig tartóról biztos nem, ez már most így van. Én is szeretnék benne lenni dolgokban, de mégis nomrális módon. Azt meg, hogy ők majd megjárják, már nagyon sokan mondták, de eddig még semmit nem láttam belőle. De szeretném már egyszer látni! De még sosem volt jobb a helyzetem, mint az övék.
"Azt pedig soha ne mondd, hogy túl nagy a szabadság. Ha éltél volna olyan korban és helyen, ahol azt amúgy "istenesen" korlátozták, netán pont ilyen erkölcscsősz jelleggel, akkor tudnád, hogy az még rosszabb"
Hát nem tudom. Isten ments, hogy egy olyan korról ítélkezzek, amiben nem éltem, de a közös ellenség legalább közös érdeket és egyesülést szül. Manapság mi ellen lehet lázadni? Mindenütt apátia van és sehol nem tartanak össze eléggé. Nincs semmi, ami a fiatalság számára közösségi életet szervezne, ezért magunknak találunk ki olyan dolgokat, mint a közös ivás és hasonlók.
Hat helyes nem helyes ez van en ugy gondolom megfelelo felvilagositas kell mar egesz fiatal korban a tiltas a legrosszabb dolog! Valtoznak az idok? Megsugom ezelott 25 eve is igy volt hiaba mondjak, hogy egyre korabban kezdik mert akkor is elkezdtek csak eppen titkoltak persze nem egymas elott...
En nem ertelek egyreszt sugallod, hogy nem jo ez a tulzot szabadsag masik mondatodba sajnalkozol, hogy meg nem csokoloztal, es oszinten hany eves korodba vagytal az elso csokra? Azt is irtad nem foglalkoznak veled a lanyok (marmint jaras teren) szerinted ilyen maradi gondolatokkal ki all veled szoba? A szemdben lehet helyeselnek meg igazat adnak de belulrol luzernak tartanak es meg ha szivdogleszto lennel se nagyon foglalkoznanak veled! Egy pasinak nem kell szepnek lennie eleg ha magabiztossagot, hatarozottsagot mutat tudom kozhely de ha magadat nem fogadod el mit varsz a csajoktol? En azt javasolom valtozz meg kupalodj ki szorakoztasd a csajokat amikor beszelgetsz veluk mutass magabiztossagot aradjon beloled a "megkaplak ha akarlak ugy se menekulsz" gondolat a maradi gondolatokat meg hessegesd el! 18 eves vagy par ev es hazas leszel megis mnikor akarsz tapasztalatokat szerezni most vagy a hazassag alatt vagy soha? Ezt neked kell eldonteni mert minden kapcsolat elorebb visz ha hazas leszel es gondjaid lesznek lehet konnyebben meg tudod oldani ha mar van tapasztalatod ezen a teren raadasul ha kuka leszel az agyban az asszony is megcsal...
Altathatod magad barmivel de sajnos amit leirtam azok igy vannak!
"Nyaljam én is a mnő, kapós csajok s*ggét, mint egy csomó kortársam?"
Kerdesedre a valasz igen! Neked kell megkapni oket ne vard, hogy ok tapadjanak rad az udvarlas, nyomulas sajnos ezzel jar akinek meg nincs siker elmenye ugyis azt mondja: O ugyan nem nyalizik egy lanynak sem....pedig dehogynam nyalizna egy jo csajnak ha tudna, hogy ezzel megkapja!
Ez nem csak manapság van így. Egyik ismerősöm 16 évesen szült, a lánya most huszonpár éves tehát ez se ma történt.
Képzelheted mikor kezdte ha 16 évesen már gyereke volt. Másik ismerős 18 évesen szült. Gondolom ő se a szüzessége elvesztésekor esett teherbe. A lánya amúgy kb 16 éves szal ez se most volt.
Egyik osztálytársam nővérét szintén 18 évese szülte az anyja, másik osztálytársam bátyját is 19 évesen. Egyik haveromat 17 évesen szülte az anyja.
Gondolom ők már rég benne voltak a dologban amikor becsúszott a baba, de van olyan aki már akkor férjnél volt és tényleg szeretett volna gyereket.
A kamasz kor arról szól hogy ki akarnak tűnni a többiek közül, mindennel felvágnak, azt hiszik hogy övék a világ.
Én már sztem kinőttem belőle mert 20 éves vagyok de még nem vagyok ahhoz elég érett hogy gyerekem legyen, még én is néha gyereknek érzem magam:D.
20F
"En nem ertelek egyreszt sugallod, hogy nem jo ez a tulzot szabadsag masik mondatodba sajnalkozol, hogy meg nem csokoloztal, es oszinten hany eves korodba vagytal az elso csokra?"
ezért írtam, hogy önmagában a járással nincs bajom, ha mindkét fél érett és normális.
„itt állok 18 évesen úgy, hogy egy csaj sem volt hajlandó velem járni
Mostmár kezdem megbánni. Na nem mintha annyira az én választásom lett volna
Én nem tudok majd semmit mesélni az unokáimnak a fiatalkoromról
Én is szeretnék benne lenni dolgokban”
Aha figy sztem ez neked egy qrva nagy önigazolás. Ha tehetnéd, ha olyan helyzetben lennél, te is szívesen ugyanazt csinálnád. Szeretnéd. Csak nem teheted úgyhogy most f@szán ezt használod fel önigazolásnak. Azt mondod magadnak, hogy amúgy se helyes dolog ez tenni.
De: hidd el, jó dolog, am nem csinálnák. És igen, jó dolgokból maradsz ki. És ha ezt az okoskodást meg önigazolást tovább folytatod magaddal szemben, akkor tudod mi lesz? 50 évesen majd ott ülsz, és rájössz h nem az első 18 évedről, hanem 50 éves korodig nincs mit mesélned. Egyrészt nincs mit, másrészt nincs kinek.
Úgyhogy ezt felejtsd el. Nem azt mondom, hogy dugjál össze-vissza, de azt állítani, hogy az emberek 90%-a hülye, és te vagy az okos… hát érdekes dolog. Persze mindenkinek meglehet a saját erkölcsi normája, de neked ez nem erkölcsi norma, hanem önigazolás, mert igenis te is tennéd ha tehetnéd.
Ja és még vmi: ronda srác NINCS. (Kivétel, ha betegség miatt de egészséges ronda srác nincs.) Csak elhanyagolt. Nem sportol, sz@rul öltözködik, semmilyen a haja, ruházata, stb., nem figyel a külsejére. Vagy nem is ronda csak önbizalomhiányos =) Úgyhogy ezt is felejtsd el mert ha így élsz tovább sehova se jutsz (max. karrier szempontjából, de most nem arról van szó…)
Bocsáss meg, hogy 1 évvel fiatalabb vagyok a kritériumaidnál és mégis válaszolok. Én arra tudnék gondolni, hogy te irigy vagy. Nem tudom, valóban az vagy-e, de én nagyon. 17 éves vagyok, életemben nem volt egy barátnőm sem, nem csókolóztam, pedig már nagyon szeretnék. Ha meglátok vagy meghallok az egymás közötti szerelemről, stb.-ről valamit, akkor nagyon szarul esik, elmegy a kedvem is mindentől. Az ilyen 15 éveseket, akik felelőtlenül szexelnek, meg rekord hülye kérdéseket írnak ki ide, lenézem, viszont közben kimondhatatlanul irigy is vagyok rájuk.
Túl nagy a szabadság? Jól van, akkor menj a PRC-be, ha ott jobban érzed majd magadat. Ez is zavaró különben: madj' mindenki szidja a tiniket, meg mondja, hogy "túl nagy a szabadság", stb. Ezek olyan álszent, régi-jól-bevált szövegeket.
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!