Kik szokták mamának hívni az anyjukat?
A pesti zsidókról tudom, meg talán egyes helyeken a tótok, egy tót származású ismerős szerint.
(A külföldi filmekben is azért "mamázzák" az anyjukat, mert a fordítást zsidók csinálják.)
Ti kikről tudtok?
Az egesz ismeretsegi baráti körömben majdnem mindenki...
Pedig sehol sincs zsidó a felmenők között... inkább arisztokraták...
2
Mert szerinted miért fordítják mamának?
Én elég sok magyar tájegységről származó emberrel összefutottam már, de még soha senkitől nem hallottam, hogy mamának szólította (v. említette) volna az anyját.
1
Pesti vagy? Tudsz valamit a felmenőikről, hogy milyen nemzetiségűek voltak?
Senkit se ismerek a való életben, aki így hívná őket. Mama, papa a nagyszülő.
Én is tvben, filmekben hallottam ezt először.
8
Ja, azt hittem, az ismerőseidről van szó.
Lehet, hogy 1-2 szálat visszafejtett a nagymamád, de a "mamázás" valószínűleg egy másik ágról jön akkor. Olyan nemesi család nem nagyon létezik, akiknek minden ága visszafejthető lenne.
5
Gyerekkoromban 2 hetet töltöttem Németországban, ott volt egy német kislány, aki a nagyszüleinél nyaralt, és őket hívta mamának és papának. (Én meg nagyon örültem, hogy ilyen jól tudok németül, hogy megértettem. :)
7
Igen, rossz a fordítás, de azért ha "anyus" családból származna a fordító, akkor nem mamának fordítaná.
9. Akkor hidd azt amit akarsz..
Becsípődött nalad ez a zsidózas, egy jó pszichológus segíthet visszafejteni az okokat.. 😂😂😂
Szemellenző van rajtad, meg sem próbálod levenni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!