Nagyon gáz, ha Sziá-t köszönök egy 50 év körüli férfinak?
nem igazán ismerjük egymást,1x-2x beszélgettünk.Szerintetek nagyon ciki,ha sziával,hellóval köszönök neki,de egyébként magázom?
16/L
Létezik még az "üdvözlöm/Üdvözöllek!" formátum is.
Egyébiránt:
Meg kellene az illetővel beszélnetek, - egyértelművé kellene tennetek, - hogy tegező viszonyt ápoltok-e a jövőben, vagy sem.
Ha nem, "adja magát" a dolog.
Ha igen, akkor is a tegeződés udvariasabb formáját választanám, - az életkorát, élettapasztalatát tisztelendő, - miután megköszöntem a bizalmát, amelyet irányomban tanúsít.
A tegeződés - magázódás eléggé érdekes szituációkat tud teremteni. Nekem az egyik legnagyobb ciki az volt az életemben, amikor figyelmetlen nyelvbotlásból "Kezét csókolom!" -ot köszöntem egy közel 60 éves férfinak.
-Úgy égtem, mint a fáklya...
Mindenesetre nem árt tisztába tenni a tegeződést övező dolgokat:
Magázódva legalább olyan mélységesen meg lehet bántani egy embert, mint ahogy tegeződve meg lehet adnia kölcsönösen két embernek a másik irányába a neki járó tiszteletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!