Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nagyon gáz, ha Sziá-t köszönök...

Nagyon gáz, ha Sziá-t köszönök egy 50 év körüli férfinak?

Figyelt kérdés

nem igazán ismerjük egymást,1x-2x beszélgettünk.Szerintetek nagyon ciki,ha sziával,hellóval köszönök neki,de egyébként magázom?

16/L

2010. szept. 13. 14:55
1 2
 1/12 anonim válasza:
szerintem inkább helózzál
2010. szept. 13. 15:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha magázod, akkor eléggé. A "Jó napot kívánok" a megfelelő.

Mondjuk ekkora korkülönbségnél én a "helló"-t sem szoktam használni. Szia vagy szervusz.

2010. szept. 13. 15:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szervusz! Ez a tegezős köszönés legudvariasabb formája. A szia, helló, hali cső stb azok az azonos korúakkal elmennek, a szia egy jóval idősebb ember felé, aki megengedte, hogy tegezd, elég bunkón és tiszteletlenül hangzik.
2010. szept. 13. 15:09
 4/12 anonim válasza:
52%

Volt egy idősebb kolléganőm akit énis magáztam, de közbe sziával köszöntem neki.

Általában így hangzott a köszönésem "szia XY néni".

Másmilyen köszönés nem is jött a számra.

2010. szept. 13. 15:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van pár idősebb ismerősöm, aki már tucatszor megengedte, megkért, felszólított, hogy tegezzem, mert amúgy jóban vagyunk, de mivel magázódtunk sokáig, nekem nem állt rá a szám. Odáig tudtam eljutni, hogy azt mondjam, "szervusz xy néni/bácsi", és a további dialóg már magázva. Sziát, hellót nem tudnék mondani, szerintem tirpákság, de ez persze csak az én véleményem.
2010. szept. 13. 15:31
 6/12 anonim ***** válasza:
52%

Mondd azt neki, hogy csókolom:

hátha erre majd azt mondja:

-Jaj, ne csináld ezt, tegezz nyugodtan :)

2010. szept. 13. 15:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

hogy csókolom egy pasinak? ráadásul egy 16 éves hölgy szájából? na ne!

szerintem ha magázod, akkor legyen jó napot, ha meg jóban vagytok, kérdezz rá, hogy tegezheted-e. talán ez a legegyszerűbb.

2010. szept. 13. 15:56
 8/12 anonim ***** válasza:
na de pont azért csókolom, hogy meglepődjön a pasi :D
2010. szept. 13. 16:09
 9/12 anonim ***** válasza:

ja! hát igen, valószínűleg nem nagyon szeretné.

nálunk előfordult hasonló szitu: nem tudom, hány éves volt a lány (14-16) és csókolommal köszönt az akkor 25 éves férjemnek. ki is akadt rendesen :)

2010. szept. 13. 16:13
 10/12 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy nem vagyunk olyan jó kapcsolatban.Csókolomot semmiképp nem akarok köszönni,a Jó napot túl hivatalos,a hellót én si kicsit bunkónak érzem,a szia meg olyan furán hangzik egy ilyen idő embernek.Szóval nem tudom:S
2010. szept. 13. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!