Melyik rokon halála után mennyi ideig tilos az élénk színek hordása, illetve az eljegyzés?
- szülő
- nagyszülő
- testvér
- nagynéni/nagybácsi/keresztszülő
1-es vagyok. Nem értem miért kell lepontozni. Nem írtam olyat, hogy tilos, csak nem szokás. És odatettem, hogy ÉN ÍGY TUDOM.
Semmi olyat nem írtam amiért le kellene pontozni, de jól van. Várom a pontokat most is :)
Egyébként hiába van "szokás ", mindenki maga érzi. Lehet hogy a környezete azt mondja h fél évig csak fekete ruha, de lehet h ő már 3 hónap után feldolgozta. Eljegyzés meg a környezettől függ, ahogy a 2-es írta, nem írom le mégegyszer.
Én akkor is úgy gondolom, hogy nekem ne a környezet írja elő h mit meddig hordjak, főleg idegenek. Én érzem. Attól h színesben járok, még gyászolhatok.
ÉS EZ CSAK A RUHA!
Egyébként részvétem.
Mindenhol van. Itt is. A gyászban is.
Amióta egyre kevésbé ismerjük a hagyományainkat, amióta egyre kevésbé öltözünk feketébe, amikor gyászolunk, egyre több olyan ember van, aki belebetegszik a gyászba. Régen sokkal inkább az élet része volt a gyász is, sokkal inkább tudtunk mit kezdeni vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!