Lányok,Nők! Titeket zavar ha fiamnak szólítanak titeket miközben nem is vagytok fiúk?
Engem nagyanyám szokott néha "lefiamozni", mondjuk engem nem is kedvel túlzottan, eleve fintorgott mikor szüleim bejelentették neki a második unokát, aki a tetejébe még lány is... Bátyám meg az etalon.
Egyidőben ez még zavart, most már csak lesz*rom.
Hát én amúgy se pártolom ezt hogy fiamnak szólítják a nőnemű embereket. Mert ennyi erővel a fiúkat is lehetne úgy szólítani hogy Lányom.😁😆
Az viszint tényleg nagyon érdekes lenne. Mindegy amúgy én már azért szoktam néha szólni ha letegeznek a vendégeim csak ugy telibe ugy hogy még se kérdezik.
Egyes vidékeken hagyományos megszólítás, lányokra is. Te pont nem ott nőttél fel, ahol az adott asszony. Általános iskolában tanították Aranytól a Családi kört. Abban is ez áll: "Nézz ki, fiam, Sára". Arany a Partiumban született, feltehetőleg ez az asszony is valahonnan keletről származik.
Olyasmi kissé, mint a gyerek: tájegységenként változik, hogy mennyire tekintik nemfüggő szónak. Általában manapság ha valaki azt mondja, három gyerekem van, akkor fogalmad sincs, milyen neműek lehetnek a gyerekek. De ha azt mondja, hogy az utcán játszik két gyerek, akkor általában inkább fiúkra gondolunk. Nálunk ha valahol baba születik, az öregek még most is úgy kérdezik: gyerek-e, vagy lyány?
A tegezés az valószínűleg a barátkozási szándék jele volt, a hivatalos szolgáltató-ügyfél légkör megtörése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!