Kinek van igaza? Mindenszentek, virág, mécses?
Lényeg, hogy vita alakult ki a családban.
Mama, -aki amúgy nem volt túl szoros kapcsolatban a rokonokkal, (olyan volt a család, hogy aki nem volt ott mindig kibeszélték) igazából nem is jártak annyira össze, de mondjuk bajba, vagy szükség esetén mindig lehetett számítani a másikra- most a világ pénzét elköltené mécsesre meg virágra. És mindenszentekkor ezt csinálja mindig...
Papa, -aki amúgy mindig is nagyon szoros kapcsolatban volt a rokonokkal, havonta kétszer összejártak,- meg azt mondja, hogy minek tízezreket költeni, a virág úgy is lefagy. Mindenhova egy szál virágot meg egy közepes mécsest akar vinni.
Egyikőjüknek sincs már élő testvére.
A mama viselkedése nekem nagyon képmutató. De persze nem lehet neki mondani, mert akkor jön az, hogy a papa irígy, meg sajnálja.
A nagybátyámhoz, fiukhoz hetente jár ki, pedig 20 éve halt meg. Csúnya ilyet mondani, de magának kereste, önpusztító életet élt, majd egyszer csak felakasztotta magát. A papa szerint felesleges hetente vinni a virágot, de a mama velem viteti ki magát, és havi több ezer forintot költ. Most kitalálta, hogy új sírkövet csináltat neki, csak a gyerekeit nem tudja hol vannak, és tőlük kéne engedély mert az ő nevükön van a sír. Szerintem ez is képmutatás.
Nem a pénz érdekli a papát, mert ha magára költené, nem érdekelné. Sosem szól érte, ha drágább dolgot vesz, ha szükséges. Minőségi kaja, 23 fok a házba, nem zsugori, csak nem szereti a pénzszórást.
Én alapvetően a papa álláspontját osztom. Aki már meghalt, annak tökmindegy, mennyi virágot kap a sírjára.
A mama a lelkiismeretét akarja ezzel megnyugtatni amúgy, vagy a falubeliek előtt akar felvágni, hogy "a Terike megint csak 2 szálat vitt a rokonainak, bezzeg én nem sajnálom" ?
Én a papa véleményével értek egyet, ami magamra vonatkozik. De eszembe sem jut megszólni senkit, akinek a parádézés kell a saját lelki nyugalmához.
Szerintem ebben nem kell és nem is lehet beleszólni, mindkettö csinálja úgy, ahogy neki megfelelö.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!