Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Zavarna-e ha a strandokon nem...

Zavarna-e ha a strandokon nem lenne kötelező öltözködési előírás?

Figyelt kérdés

Tehát tiszteletben tartva az élni és élni hagyni elvet, mindenki úgy öltözködhetne, ahogy akar. Ha valaki nem akar fürdőruhát hordani, akkor nem lenne kötelező, vagy ha valaki monokinizni akar, akkor azért se szólhassa meg senki. Természetesen a többség úgyis viselne. (Vannak ilyen országok, ahol bárhol lehetsz akár meztlenül is, és ott szabadon, boldogabban élhetnek az emberek.) Természetesen mivel ennek semmi köze a szexualításhoz, csupán az öltözködéshez, a kérdés nem a közterületen történő szexuális tevékenységre vonatkozik, az (főként a gyerekek miatt) továbbra sem lenne szabad. De az emberi szabdság része, hogy ha valaki pizsamában akar az utcára menni, vagy meztelenül fürdeni egy strandon, akkor ebben a jogában ne korlátozhassa más csak azért, mert ő prűd, vagy neki más a vallása. Illetve az sem indok, hogy nem akarom látni más ember bizonyos testrészét, mert lehet, hogy ő meg a te most látható testrészeidet tartja rondának és ő sem akarja látni, mégis kénytelen, ha kimész az utcára.

Ha nem értesz egyet ezzel, akkor miért nem?

jan. 5. 15:35
A kérdező szavazást indított:
Nem zavarna, ez lenne a természetes, hogy hagynánk mindenkit szabadon úgy élni, ahogy szeretne, ha azzal nem árt másoknak.
Picit zavarna, de tiszteletben tartva más emberek szabadságjogait, engedném.
Nem szabadna ilyet engedni, a vallás és a szigorú társadalmi normák fontosabbak a szabadságjogoknál.
Ez nem lehet társadalmi vita kérdése, vannak dolgok, amiket akkor sem lehet megengeni, ha nincs rá racionális indok.
8 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Igen, zavarna, nem vallási okokból, mondjuk úgy, "megszokásból". Bizonyos elvek szerint neveltek, én már nem fogok radikálisan megváltozni. Persze, ha a többség így döntene, tudomásul venném, ez esetben nem járnék ilyen strandokra vagy ha mind ilyen lenne, felhagynék a strandolással, nem is lenne valami nagy áldozat.
jan. 5. 16:02
 2/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
65%
Szerintem elég racionális indok, hogy nem szeretnék szöttyedt farkakat és térdig lógó "melleket" látni. Strandra járni pedig szeretek, tehát nem lenne opció. De nem problémázok azon, ha te mindenedet lógatva szeretsz lenni, megvannak erre a megfelelő helyek.
jan. 5. 16:14
 3/6 anonim ***** válasza:
66%

Nem vagyok prűd, de elkerülném azokat a helyeket, ahol szabadon garázdálkodó fütyik jönnének szembe. Számomra nem szép látvány, és próbáltam a legszebben fogalmazni.

Másfelől pedig, vannak ugye olyan helyek, ahol hagynak teret azoknak, akik a természetességet kedvelik, és a (műanyag) műszál fürdőruha mentes előnyöket választják, mert egészségesebb. Pl. szauna. Tapasztalatból tudom, sokan ezt félreértik, de inkább szándékosan a perverz vágyaik kiélésére használják ezeket a lehetőséget. Én rohadtul felháborítónak tartom, hogy az ilyen alakokat nem lehet elkerülni, és kéretlenül nyomulnak. Se én, vagy a többség nem azért megyünk fürdőruha mentes szaunába, hogy fogjunk egy perverz játszótársat. Az egészségünkért és a pihenésért megyünk oda. Szóval hányok attól, hogy az ilyen direkt terpeszben ül, egy centi lepedőt nem képes a pöcsére tenni. Vagy kimegyek zuhanyozni, és a másik 20 szabad zuhanyzó közül pont oda kell jönnie az ilyen szánalom alaknak, ahol egy meztelen nő zuhanyzik. Ennek fényében én maradok a fürdőruhás lehetőségnél, nem megyek olyan helyre, ahol megengedik a pöcsmutogatást, a gyomrom is felfordul az ilyen aljadékoktól.

jan. 5. 18:14
 4/6 anonim ***** válasza:
26%

Felőlem... De aztán ne is legyen felháborodva az illető, ha meg találják bámulni páran.

Azért azt az önbecsapást oszlassuk már el, hogy nem szentírások és nem is jogállami törvények szabályozzák az ember miféleségét, hanem az emberi többség miféleségéhez írják utólag a dogmákat és a törvényeket. Ha egy törvény nincs összhangban azzal, amit az aktuális nagy többség belülről fakadóan amúgy is csinálna, és gondolna, akkor az a törvény nem is tudna sokáig fennállni. Ezzel most azt akarom mondani, hogy megszüntetni a fürdőruha kötelezettséget egy tollvonás, átnevelni a társadalmat, - ami törvény nélkül is botrányt csinálna a meztelenkedő jelenlétéből, - nehezebb falat.

jan. 5. 22:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben, megértem, hogy sokan nem akarnak látni melleket meg fütyiket, de más meg ronda, vagy prűd emberek arcait nem akarja látni, mégis szembejönnek vele az utcán. Ezen az alapon mindenki járjon teljesen eltakarva magát, mint az araboknál, hogy ne okozzunk senkinek se kellemetlenséget? Valakit ez zavar valakit meg az. Ráadásul nem kötelező megbámulni semmit. Egy valódi szabad országban az a lényeg, hogy ne ártson senki a másiknak, de mindenki tehessen szabadon azt, ahogy ő jól érzi magát. Ennek bárminemű korlátozása csupán egyes csoportok kirekesztését eredményezi. Tudom, hogy Magyarországon nagy divatja van a diktatúrának és az emberek jól is érzik magukat benne, különben már rég lámpvason lógnának a politikusaink, de biztos hogy ez a fajta minél több korlátozást megvalósító államforma a helyes?
jan. 6. 09:03
 6/6 anonim ***** válasza:
57%

#5 Egy dolog az intim testrész, függetlenül attól, hol húzzuk meg a határt és más dolog az arc.

Továbbá, ahogy nem-dohányzóként elvárom, hogy aki nálam van, ne dohányozzék, ebben az esetben is a szigorúbb változatot kell tartani. Ettől még mehetsz naturista strandra, textilmentes szaunába. Én is oda járok, (az utóbbiba, strandra nem, mert kényes a bőröm).

jan. 9. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!