Illik egy hosszú hajú nőnek teljesen kibontott hajjal mutatkoznia?
az illendőséget az aktuális társadalmi morálok határozzák meg.
a mai társadalomban egyáltalán nem illetlen kibontott hajjal járkálni.
de ugyanígy nem illetlen összefogni/feltűzni sem. ha te kényelmetlenül érzed magad bármi miatt akkor tegyél ellene. Főleg ha az egy olyan egyszerű dolog, mint összefogni a hajad.
Amikor nekem nagyon hosszú hajam volt, akkor én is általában összefotam/befontam a hajamat, de nem azért mert illetlennek tartottam kiengedni, hanem szimplán mert baromi hamar kócos lett. Egy vállik érő hajat még gyorsan át lehet fésülni kézzel, de az akkori derékig érő loboncommal már nem volt ilyen könnyű dolgom. Nem lehet hogy te is ilyesmi miatt nem érzed magad "szalonképesnek" ahogy említetted?
aki szóba hozza a hajadat az azért teszi, mert
1. szép egészséges, látszik hogy teszel érte és megdícsér
2. szép hosszú, és irigyli amiért ő nem tudja (bármi okból) meegnöveszteni akkorára (és az irigylést nem negatív értelemben értem)
3. csodálja hogy képes vagy egészségesen, ápoltan tartani, mert neki nincs hozzá türelme
egyik sem olyan dolog amiért szégyenkezned kéne.
én is megdícsérem az ismerőseim hajt ha kifejezetten szép/hosszú. Ugyanúgy megjegyzem nekik, mint amikor látok rajtuk olyan ruhát ami nagyon tetszik. Akkor azért mert megjegyzést teszek arra hogy tetszik a ruhájuk, már azt is illetlen hordani?
Az hogy valaki megjegyzést tesz valamire (pláne ha pozitívat) nem azt jelenti hogy azért teszi, mert illetlenséget látott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!