Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyen esetben írják azt egy...

Milyen esetben írják azt egy halálhírben, hogy "hosszú betegség után elhunyt"?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy mikortól számít egy halálos betegség hosszú szenvedésnek? Mikor indokolt ezt írni egy gyászhírben?

2020. júl. 23. 01:56
 1/4 anonim válasza:
80%

Kb fél év, vagy annál több már hosszúnak számít.

Szokták még írni, hogy "méltósággal viselt hosszú betegség..."

2020. júl. 23. 02:50
 2/4 anonim ***** válasza:
93%
Daganatos betegeknél szokták ezt írni.
2020. júl. 23. 07:34
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem aki szív infarktusban jhal meg annak az a pár perc is hosszú.

De úgy tippelem 1-2 hónaptól már az lehet.

2020. júl. 23. 07:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl. két rokonom hunyt el az utóbbi egy évben. Egyikőjüknek se volt halálos betegsége, csupán már idősebbek voltak. Azt hiszem mindketten elestek valahogy, beütötték magukat, talán az egyikőjüknek még a lába is eltört.. a lényeg az, hogy a fekvést, meg maga az esést nem bírta már a szervezetük, nem tudtak teljesen felgyógyulni, lassan 2-3 hónap gyengeség után elhunytak. De ők nem voltak halálos betegek, csak ugye a szervezetük már nem bírta. Mindenesetre mindkettőjüknél azt írták, hogy hosszú betegség után hunytak el. Oké, ez most nem konkrétan válasz a kérdésedre, de szerintem a halálos betegségnél is 1-2 hónap után már lehet azt írni, hisz lehet, hogy nem évekig betegeskedett, de egy beteg ember számára az 1-2 hónap is valószínűleg nagyon hosszúnak érződik.
2020. aug. 1. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!