Amerikában undorító eltakarni a szánkat ha köhögünk vagy tüsszentünk?
Egy amerikai színész kitett egy fényképet facebookra,és a leírásban megemlítette,hogy valaki a kezébe tüsszentett és bár szó szerint nem írta de nekem eléggé úgy jött le,hogy ezt undorítónak találta.
Olvasgattam a kommenteket,ott is fel voltak háborodva az emberek,valaki még azt is írta,hogy még a kisgyerekeknek is megtanítják,hogy a könyökükbe tüsszentsenek,milyen neveletlen és undorító dolog ez(gondolom a könyök hajlatra gondolt).Ennyire gusztustalan lenne Amerikában a tenyerünkkel eltakarni a szánkat köhögésnél illetve tüsszentésnél?Tud erről valaki valamit?Mert nekem ez új,itt kb.mindenki a tenyerével takarja el a szákát ilyenkor.😂
Itt a kép:
Praktikusabb a könyökhajlatba köhögni és tüsszenteni, mert ha a tenyeredbe teszed, s utána mindent megfogdosol (kezet is fogsz, meg miegyéb), akkor nagyszerű élményekben részesíthetsz másokat.
Amennyire tudom, a skandináv országokban is a könyökhajlatot javasolják és igyekeznek elterjeszteni.
Szóval nem az undorító, hogy eltakarják a szájukat, hanem az, hogy a tenyerükbe köhögnek meg tüsszögnek.
Itthon is undorító a kezedbe tüsszenteni. A taknyos, bacis kezeddel fogsz utána kezet meg fogod meg a közösen használatos dolgokat?
Ne is haragudj, de itt is zsebkendőt használunk erre a célra nem pedig az üres kezünket.
Franciaországban már az óvodákban is a könyökhajlatba való köhögést/tüsszögést tanítják a gyerekeknek évtizedek óta.
Sokkal kisebb így egymás megfertőzésének a veszélye, mint a nyitott tenyérbe érkező bacilus-áradat.
,,Szóval nem az undorító, hogy eltakarják a szájukat, hanem az, hogy a tenyerükbe köhögnek meg tüsszögnek.”
Tudom,hogy arra értette,de itthon pl.ha utazok a metrón a legtöbb ember a tenyerével takarja el a száját,és senki sem néz rájuk csúnyán,hiszen a többség ezt csinálja.Persze így sajnos utána megfogják a kapaszkodót és utána megfogja a következő ember,de ha az kezet most vagy kezet fertőtlenít akkor abból sem lehet baj.Nyilván könyökhajlatba jobb lenne,de azért ez is jobb,mi t a semmi,nem szabad az arcunkoz érni.
Viszont nekem is azt mondták gyerekkoromban,hogy ,,szád elé a kezed” nem pedig ,,szád elé a könyökhajlatod”,szóval értitek mit akarok ezzel mondani,hogy itt természetes a tenyerünket odarakni.Csak meglepő volt,hogy máshol ezért így felháborodnak.
Na várjál! Akkor a nyugatiak összetaknyozzák a ruhájukat? Mert hát hosszú ujjú cucc van rajtad, és a könyökhajlatodba tüsszentesz, akkor taknyos lesz a cucc. Hát elég undorító lehet.
A kézről le lehet törölni, és semmivel sem undorítóbb olyannal kezet fogni, aki épp most törölte meg a taknyos kezét, mint mondjuk megfogni a kapaszkodót a metrón vagy a buszon, vagy kilincseket fogdosni.
Ez az Ian Somerhalder nevű ripacs beteg, vagy mi a francért van rajta maszk?
Szerintem el kellene kezdeni hogy a mellettünk ülő ölébe vagy a vállára tüsszentünk és utána a ruhájába dörgöljük az orrunkat.
Praktikusabb lenne.
"I’m literally watching people sneeze into their hands and wipe it on their pants and the arm rest and then reach out to me and ask for a picture!"
Nem az a baja, hogy kézbe és nem könyökhajlatba, hanem ami utána jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!