Amerikában mikor van Karácsony? Az amerikaiak hogy ünneplik, milyen szokásaik vannak?
Figyelt kérdés
Válaszaitokat előre is köszönöm!2017. dec. 21. 06:55
1/5 anonim válasza:
...
Amikor nálunk és úgy, ahogy nálunk.
2/5 anonim válasza:
Mivel ugyanazt a naptárt használják, mint mi, következik ebből, hogy ugyanakkor, mint nálunk.
A különbség csak annyi, hogy az időeltolódás miatt hozzájuk később megy a Jézuska.
A karácsony nem nemzeti, hanem vallási ünnep, tehát alapjaiban azonosak a szokások.
3/5 anonim válasza:
Ami különbség:
-Nem a Jézuska / angyalka hozza az ajándékot, hanem a mikulás. (Náluk dec. 6.-án nem történik semmi.)
-25.-én reggelre hozza az ajándékot, így a gyerekek alig várják a reggelt és rohannak megnézni hogy mit kaptak.
-A rossz gyerek a mikulástól nem virgácsot, hanem szenet kap.
De persze mivel elég sok kultúra keveredik Amerikában ezért lehetnek eltérő hagyományú családok is...
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
2017. dec. 21. 08:56
5/5 anonim válasza:
25.-én ünneplik a karácsonyt, a Mikulás a 25 -ére virradó éjjel érkezik a kéményen keresztül, a kandallón lógó zokniba teszi az ajándékot. 25.-én reggel pizsamában bontják ki az ajándékokat. Ilyenkor általában pulykát esznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!