Hogyan köszönjek?

Figyelt kérdés

Tudom hogy elég ciki, de nem tudom hogyan köszönjek ebben a helyzetben. 18 éves fiú vagyok, és ma megyek a munkaszerződésem aláírni, és egy kb 40 éves hölgy a HR-es, aki intézi ezeket. Eddig így köszönömtem.

Férfiak esetében kb 35-40től jónapot

Nők esetében is kb 35-40től csókolom

A velem egyidőseknek, és kb 35-ig szia.

Ebben az esetben köszönjek csókolommal? Mert a 40 még nem olyan öreg,de a szia meg biztos nem illene ilyen helyzetben.

2021. aug. 26. 04:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Csókolommal kb 12 évesen köszöntem utoljára 😃 szerintem a Jó napot/Szép napot tökéletes.
2021. aug. 26. 05:58
 2/13 A kérdező kommentje:
Azért szoktam csókolommal nőknek,mert a nyelvtan tanárunk azt mondta,hogy jó napottal nem illik nőknek köszönni.
2021. aug. 26. 06:03
 3/13 anonim ***** válasza:
53%
Persze, nem azért mondtam, csak nekem fura ez a csókolom 😄
2021. aug. 26. 06:05
 4/13 A kérdező kommentje:
Nekem is fura,kicsit régies,de azt mondta hogy egy nőnek rosszul esik,ha jó napottal köszönnek neki.
2021. aug. 26. 06:13
 5/13 anonim ***** válasza:
57%

A nyelvtan tanárod egy idióta volt. Ez a csókolom rettenetes, 40 éves nő meg simán meg is sértődhet rajta.

Ismeretlen közegben mindig a "Jó napot!" - ot használjuk.

Amit meg nem mondott el a nyelvtan tanárod, hogy ismeretlennek első találkozáskor munkehelyen nem köszönünk sziát, (főnöke gondolok itt) akármilyen fiatal.

2021. aug. 26. 06:24
 6/13 molnarmarcell21 ***** válasza:
83%

Ezt nem tudom, honnan vette a tanár. Esetleg arra gondolt, hogy a "jó napot" önmagában kevés és a "jó napot kívánok" a teljes forma?

Negyven évesként azt mondom, ha bejössz hozzám állásinterjúra és lesziázol, akkor az rossz pont lesz, modortalanságnak fogom venni, ahogy egyéb szlengesebb köszönéseket is.

Ha csókolomot mondasz, elkönyvellek gyerekesnek. (Egyébként én is használom azok esetében, akiknek gyerekkoromban is így köszöntem.)

Ha kezicsókolomot mondasz, tiszteletemet vagy adjonistent, modorosnak foglak tartani.

Egyértelműen a "jó napot" formát várom el.

Esetleg üdvözletem.

2021. aug. 26. 06:44
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Nekem is köszöntek csókolommal, 24 vagyok 😂

Rosszul esik, a jó napot tökéletes:)

2021. aug. 26. 06:53
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Nekem nem érthetö, miért nem tanítják meg már fiatalon mindenkinek, hogy a "jó napot kívánok" a megfelelö köszönés minden helyzetben idegenekkel szemben.

A nyelvtantanárod meg idióta, ezelött 100 évvel esetleg elvárta egy nö, hogy "kezit csókolom"-mal (NEM csókolommal!!!) köszönjenek neki, de ma 10-12 évesnél idösebb esetében kifejezetten hülye köszönési mód.

2021. aug. 26. 07:44
 9/13 anonim ***** válasza:
28%
Kázsiccsókolom!
2021. aug. 26. 08:12
 10/13 anonim ***** válasza:
58%
Kezit csókolom.
2021. aug. 26. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!