Hogyan mutatkozzak be barátom szüleinek? Azt tudom, hogy utálják ha csókolommal köszönnek nekik. Hogy köszönjek? Mindkettőjükkel kezet fogjak? 21L
-Jó napot kívánok! (Ha zavarja őket,úgyis felajánlanak közvetlenebb formát)
-Először természetesen a teljes nevedet mondd,érthetően
-Én nem javasolnám a kézfogást,de ha ők így akarják,és ők kezdeményezik,téged nem zavar elfogadnám.
Kovács Eszter vagyok, jó napot kívánok/üdvözlöm/nagyon örülök. Tibi/Józsi/Tomi sokat mesélt már Önökről.
Hoztam egy kis csokit, remélem, ízleni fog.
Szép napot! Örülök, hogy megismerhetem!
Ha mondják, hogy tegezzed nyugodtam, akkor szia.
Teljes nevet illik, de ha ők sem úgy mondják, akkor csak keresztnevet. Általában mindig megvárom a másik fél nevét, mert ha egyszerre mondjuk, senki nem érti.
Igen, illem szerint mind a kettőjükkel kell kezet fogni bemutatkozáskor, lehet még puszit is adnak. Emberfüggő, hogy egy új “családtag jelöltet” miként fogadnak.
Vendégségbe illik vinni valamit, na hát ebben az esetben, mivel te lehet sűrűbben ott leszel, vihetsz valamit első alkalommal, de szerintem nem befolyásol semmit, illetve korod nem írtad, ha fiatalabb vagy, nem számít.
Felhozhatsz témának hirtelen valamit, amit kiszúrsz náluk. Pl állat, van/mi a neve, hány éves.
Milyen szép a lakás, kinek van ilyen jó ízlése. De mindenben csak olyat, amihez tudsz hozzáfűzni, vagy tényleg úgy is gondolod.
Ha éppen főz, segíthetsz-e, mi lesz az ebéd, segíts tálalni.
Amúgy ne aggódj, általában őket jobban érdekled és előbb kérdeznek rólad, minthogy bármit is csinálj. 😀
A Jó napot kívánok! szerintem is tökéletes. Sokkal jobb benyomást kelt, ha nem csak úgy beesel, hogy Na sziasztok, még akkor is, ha nem szeretik a magázódást (én szüleim is ilyenek, mindig már a Jó napot/csókolom után 1 másodperccel mondják, hogy tegeződjenek).
Ajándékba (saját tapasztalat alapján) vihetsz házi készítésű sütit, ha szeretnél.
Sajnálom, szörnyű lehet. Nálam ha nincs tisztázva a köszönés egy közelebbi ismerősnél, de nem rokon (tehát nincs konkrét tegezés, de a helyzetből magázódás sem egyértelmű hosszú távon, mint a tanárok esetében), akkor egy idő után kellemetlenné válik. Exem szüleit 7-8 hónap után ,,önkényesen” kezdtem tegezni (Hello/szia(sztok)), mert már annyira kellemetlen volt a dolog. Bajuk nem volt vele, egyszerűen csak nem ajánlották fel maguktól.
Elég hülyén néz ki hogy a teljes nevedet mondod miközben nem fogsz kezet vele üdvözlésképpen. Ez telefonba tök jó, élőben értelmezhetetlen.
Nem kell mondanod a teljes neved, mert biztos hogy tudják már a barátodtól, még a keresztnevedet is, kivéve akkor, ha a barátod konkrétan bemutat a szüleinek hogy anya, bemutatom.... Erre te nyújtasz kezet és mondod a teljes nevedet, és
Köszönsz hogy jónapot kívánok.
Ennyi.
Később felajánlják hogy tegezd őket, akkor ha meg kell szólitanod akkor a teljes keresztnevén illik, nem pedig becézve, de ezt biztos mondja majd az anyja hogy szólíts...nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!