Hogyan köszönjek a barátom szüleinek? Én 17 éves vagyok, ők 50 körül vannak. Csókolom mindkettőjüknek jó? Vagy jó napot kívánok illik?
Csókolom.
Hasonló korúak voltak párom szülei, mikor anno összejöttünk (16 voltam) és balhé volt abból a hátam mögött, hogy nem csókolommal köszöntem.
22/L
Én mindig napszaknak megfelelően köszönök nekik. Jó napot!-Jó estét!
A csókolom is jó. Bár én a barátaim szüleinek köszönök csókolommal. :)
Ahogy érzed!! Én amúgy a jobb, határozottabb benyomás érdekében köszönök formálisabban, tudod, ha mondjuk a szülei jogászok, ügyvédek, könyvelők, akkor Jó napot.
A napszaknak megfelelő köszönést használnám.
Anyukám pl. utálja ha csókolomozzák.
napszaknak megfelelően mindig köszönhetsz! de nem jó napot, hanem jó napot kívánok! és egy bazikedves mosollyal is érdemes megfejelni.
Csókolomot inkább csak az anyjának, és az is inkább kezit csókolom legyen. udvariasabb, kedvesebb. és mosolyt je felejtsd le!
de nem jó napot, hanem jó napot kívánok! és egy bazikedves mosollyal is érdemes megfejelni.
Szerintem a "csókolom" kicsit bizalmasabb hangzású, mint a "jó napot, jó estét stb".
Első alkalommal lehet hogy szerencsésebb a "jó napot..." -t választani, később, ha jobban megismerkedtetek, még csókolomozhatod őket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!