Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit szokás vagy illik adni...

Mit szokás vagy illik adni olyan gyászoló szülőknek, akiknek elhunyt a fia?

Figyelt kérdés
Meghivtak minket, és nem szeretnénk üres kézzel menni, de egyszerűen nem tudom hogy szokás-e ilyenkor vinni valamit

2021. aug. 17. 12:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%
Időt...
2021. aug. 17. 12:41
 12/22 anonim válasza:
100%
Olyan dolgokat, amiket egyébként is vinnél egy vendégségbe! Minden más rosszul sül el a tapasztalataim szerint.
2021. aug. 17. 12:45
 13/22 anonim ***** válasza:
8%
Esetleg ha van az elhunytról fénykép,ami nekik biztosan nincs meg,akkor én előhívatnám és ha van annyi ,akkor beraknám egy albumba.
2021. aug. 17. 12:46
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
Több hónap után? Azt amit más vendégségbe. Mondjuk nem értem ebben az esetben miért van a temetés a kulcsszavak között.
2021. aug. 17. 12:50
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom, milyen viszonyban vagytok, de inkább azt éreztesd velük, hogy mellettük vagy, támogatod őket, számíthatnak rád, ha kell.

Én egy nagyon jó barátnőmet veszítettem el pár éve, pár nappal később volt a születésnapom. Direkt kértem mindenkit, hogy most ne törődjünk a szülinappal, mert egyáltalán nincs hangulatom hozzá, majd esetleg pótolhatjuk. Nem vették figyelembe a kérést, direkt jöttek tortával és jóval nagyobb ajándékkal, mint amit ilyen alkalmakkor adni szoktunk egymásnak, mert azt gondolták, nekem ettől lesz jobb. Holott direkt mondtam előtte, hogy most pont az volna a jó, ha hagynánk az egészet. Nagyon rossz volt az egész, nagyon letört voltam, de tegyem a szépet, mert ők jót akarnak stb.

Szóval azt gondolom, a gyász egy nagyon személyes téma, gyereket elveszíteni pedig a legfájdalmasabb, és ilyenkor nagyon fontos az érintettre tekintettel lenni. Szerintem ha vinni akarsz valamit, akkor csak olyasmit, amit egyébként is vinnél, pl. egy üveg bort vagy csokit, ha szoktatok ilyesmit.

2021. aug. 17. 12:53
 16/22 anonim ***** válasza:
96%
Lehet nem lenne jó ötlet olyat vinni,ami a fiúkhoz kapcsolódik. Szerintem is valami olyat amit egyébként is vinnél. Süti,bonbon,bor
2021. aug. 17. 13:38
 17/22 anonim ***** válasza:
58%
11# Iszonyat poénos voltál....ja nem. Gyökér
2021. aug. 17. 13:38
 18/22 anonim válasza:
90%
Ha vacsorára hívtak, akkor vigyél valami desszertet, vagy egy üveg bort. Azzal nem lehet mellélőni.
2021. aug. 17. 13:59
 19/22 anonim ***** válasza:
87%
Gyászolás miatt nem szokás ajándékot adni, tapasztalatom szerint még a halotti torokra sem szoktak a vendégek vinni semmit. Így viszont, hogy már hónapok teltek el a temetés óta, ez csak egy sima baráti vacsora lesz akkor, vigyetek egy minőségi bort vagy egy tálca sütit. Én őszintén ilyen helyzetben nem is firtatnám a gyász témáját. Persze, megkérdezném hogy hogy vannak, hogy viselik, de ezen felül megpróbálnék nem az elhunyt fiukról beszélni, hacsak nem látom azt rajtuk, hogy "igénylik" ezt.
2021. aug. 17. 14:09
 20/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem szokás
2021. aug. 17. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!