Mit szokás vagy illik adni olyan gyászoló szülőknek, akiknek elhunyt a fia?
Nem tudom, milyen viszonyban vagytok, de inkább azt éreztesd velük, hogy mellettük vagy, támogatod őket, számíthatnak rád, ha kell.
Én egy nagyon jó barátnőmet veszítettem el pár éve, pár nappal később volt a születésnapom. Direkt kértem mindenkit, hogy most ne törődjünk a szülinappal, mert egyáltalán nincs hangulatom hozzá, majd esetleg pótolhatjuk. Nem vették figyelembe a kérést, direkt jöttek tortával és jóval nagyobb ajándékkal, mint amit ilyen alkalmakkor adni szoktunk egymásnak, mert azt gondolták, nekem ettől lesz jobb. Holott direkt mondtam előtte, hogy most pont az volna a jó, ha hagynánk az egészet. Nagyon rossz volt az egész, nagyon letört voltam, de tegyem a szépet, mert ők jót akarnak stb.
Szóval azt gondolom, a gyász egy nagyon személyes téma, gyereket elveszíteni pedig a legfájdalmasabb, és ilyenkor nagyon fontos az érintettre tekintettel lenni. Szerintem ha vinni akarsz valamit, akkor csak olyasmit, amit egyébként is vinnél, pl. egy üveg bort vagy csokit, ha szoktatok ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!