Milyenek a törökök? Hogy állnak a magyarokhoz?
Így van ahogy előttem írták, imádnak bennünket, úgy hívnak, hogy a leg-nyugatibb rokonaik vagyunk!
Nagyon sokan beszélik konyhanyelven a magyart! (Isztambulban)
Irigyellek, hogy ott élhetsz :)))
Én nem Török orszàgban élek,de abban az orszàgban ahol vagyok,rengeteg a török bevàndorlo.
Nos:
Baràtsàgosak,ez igaz,de nagyon sok köztük a muszlim,és ök nagyon hagyomàny tisztelöek,vallàsosak.
Nem szeretik ha egy nö rövidben màszkàl,majd meglàtod,legtöbbnek kendö van a fején^.
Nagyon nagy zenekedvelöek.
Büszkék a sajàt zenéjükre.
A férfiak azok szeretik ha ök a férfiak a csalàdban.(Àltalàban övökö a döntö szo)
Étel:
Legtöbben nem fogyasztanak disznohust,söt megvetik(a muszlim vallàsuak)
Viszont nagyon finom az ugynevezett Kebap,dürüm(gyorsbüfés étel)
De a sajtjuk is nagyon finom,az édességek kifejezetten édesek(àltalàban a méz a föszereplö)
Mit ne csinàlj?
Ne legyel hivalkodo,feltünö,ne legyél félig meztelen.
Mosolyogj sokat:))))))))))))))))
Életrevaló,vendégszerető nép,igaz,hogy a muszlim,az uralkodó vallás,de élnek keresztények is közöttük (de toleránsak velük,mivel nem fundamentalista országról van szó).De a lazább muszlim gyakorlása a jellemző,ami annyit tesz,hogy a nőktől elvárják a felöltözöttséget,de nem a túlöltözöttséget!Nem ragaszkodnak úgy a szunnákhoz (prófétai hagyományok),mint a Közel-Kelet illetve az iszlám országok java része,de bizonyos etikettnek meg kell felelni.
Csak azért írom le,mert azért vannak furcsaságok.
Ha jól tudom náluk is (a vallás és a hagyományok miatt) tilos a meztelen felsőtestet mutatni férfiaknak is,illetve a talpat mutatni idegen előtt.Ez komoly sértésnek számít (de lehet,hogy inkább az arabokra jellemző).Ez utóbbiba nem vok biztos.
Kellemes ott tartózkodást!
A törökök nagyon kedvesek a magyarokkal.
Amúgy már nem annyira tisztelik a vallásukat, pl. Izmirben.
Ők is haladnak a korral :)
De természetesen még vannak hagyománytisztelők :)
Nagyon jó lehet neked, én is kimennék :)
ha be akarsz menni egy múzeumba, akkor is mondod, h magyarisztán, magyar, akkor előre fog vinni,
az egyik ismerősöm mesélte, hogy nagyon kedvesek a magyarokkal, mert mi, ők, a japánok és a koreaiak jöttünk egy helyről, belső-ázsiából, és ezért a rokonaiknak tekintenek bennünket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!