Az amerikaiak miért nem otthon mosnak?
Sok filmben és sorozatban mosodába viszik a ruhákat, olyanok is, akiknek nagy házuk van.
Miért?
Én elképzelhetetlennek tartom, hogy hurcibáljam a ruhákat valahova és haza :D
(A tisztító az más)
Ezek szerint igen bar ezt nem figyeltem meg a filmekben.
Jartam mar hatalmas luxushazakban is es ott is van mosokonyha, nem is akarmilyen.
Nekem olyan van amiben epp elfer egy moso es szaritogep, a gazdagoknak meg ezen felul nagy mosdokagylo, butor ahova tud pakolni es pult amin a ruhakat osszehajtogatja meg a falba beepitett szekreny amit kinyit es lehajlik egy vasalodeszka.
Sot a gazdagoknak 2 mosokonyha is van, egy a foldszinten ami nagy meg az emeleten egy kissebb
Németországban olyan lakásban laktam, ahol a pincében volt egy saját mosókonyha, minden lakásnak volt ott mosógépe és mindenki a sajátját használta. Hetente mostam, de soha nem találkoztam más lakóval, nem volt zavaró, mert a földszinten volt a lakásom és mosó, szárító gép volt, jó hatásfokkal.
Az USA esetében figyelembe kell venni, hogy van ott cirka négy - ötmillió hajléktalan és szintén milliószámra a bevándorlók, akiknek főleg kezdetben nincs semmijük, aztán rengetegen utaznak állandóan, vagy nagyon gyakran és egy tisztító az drága, ilyen helyen meg fillérekért elég gyorsan kimoshat mindent, mert a gépek profi ipari szerkentyűk és nem gyűr, meg szakít semmit, majdnem szárazra kicentrifugál, csak a színes, meg a fehér cuccokat kell külön vennie.
Ilyen gépeket itthon nem is lehet üzletben kapni, de még egy félmilliós háztartási mosógépet sem lehet az egyszerűbbekhez hasonlítani, annyival jobb, pláne ezek a mosodai gépek.
Egyszer szintén Németországban egy olyan helyen laktam hat hétig, várni kellett ugyanis a megpályázott lakásomra, ahol szintén nem volt mosási lehetőség, de kétszáz méterre volt egy camping, na ott csekély összegért volt szerencsém kipróbálni az ipari mosógépeket, állati jók voltak. Még vasalógépek is voltak, amit én ugyan személyesen nem használtam, de volt ott egy barátságos csaj, aki mindent kivasalt nekem, sőt a strandra is beengedett potyán, mert volt belépő rendszeresítve.
Most, hogy így eszembe jutott, lehet, hogy meghívom a Balatonra, ugyanis megígértem neki, csak közbejött a járvány, meg közben el is felejtettem már.
A mosó és a szárítógéphez külön biztosíték kell. Ami csak a luxuxlakásokban lehet.
+ a mosógéphez szükséges vízvezetéki csatlakozások is problémásak lehetnek egy magas házban.
Kedves elottem szolo
En nem luxuslakasban lakom es megis van moso es szaritogepem.
18
Ja, ha billentyűzetátállítási képtelenségben szenved valaki, akkor a mosógépre is nyilván van külön biztosítéka, és soha senki nem bánja fölötte, hogy nem folyik rendesen a vize, mert alatta mos valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!