Az amerikaiak miért járnak ilyen közös mosodákba, miért nem mosnak otthon?
Ez elsősorban nagyvárosi jelenség, ahol az emberek bérelt lakásokban élnek, és nem invesztálnak bazinagy háztartási gépekbe, költözködéskor is csak kényelmetlenség lenne, a helyszűkéről nem is beszélve.
A nyilvános mosodákhoz mégcsak személyzet se kell, automata pénzbedobós gépek vannak. Nem luxuskategória ez.
Ez helyzettol fugg. En itthon mosok, ha van ra lehetoseg, de volt, amikor mosodaba jartam. Az amerikai emberek sokat koltoznek, van, amikor nem is vesznek mosogepet. Volt olyan hely, ahol par honapig maradtunk, minek vegyunk mosogepet? Vagy akik egy studio lakasban laknak?
Az csak a magyaroknak furcsa, ahogy a haz/lakas/kocsiberles is, mert hogy az nem a te tulajdonod, itt meg ezek teljesen hetkoznapi dolgok, amiket mindenki csinal. Sokkal nagyobb a mobilitas.
En is ugy tudom,hogy a sok koltozes miatt mosnak mosodaban,de otthon is mosnak sokan.
A hazban ahol lakom,a foldszinten van a mosoda,eleg keves mosogep van. Mosas 1.50, szaritas 1.75 .
Szaritani nem szoktam,(talan az egyetlen vagyok a hazban) inkabb felviszem kiteregetem ,mert imadom a szarado ruha illatat:) A masik dolog,nem kell megegyszer lifteznem es meg varnom egy orat amig megszarad a ruha. Egyebkent nem nagyon szeretek igy mindenki utan mosni,foleg amikor meglatom a kimosott ruhaimon a masok szorszalait!
Hát az elég rossz látvány lehet...:S
Mi is szoktunk szárító gépezni, úgyh én értem, h minek;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!