Mi a véleményetek arról a felvetésről, hogy Magyarországon csak azért vannak McDonalds-ok, TESCO-k és plázák, hogy az ide látogató gyarmatosítók (Amerikaiak, Nyugat-Európaiak, zsidók) otthon érezzék magukat?
Egyszer olvastam egy elméletről, miszerint 1990, de elsősorban 2004 óta Magyarország gyarmatosításnak van alávetve. Az elmélet párhuzamot vont a harmadik világ Nyugati hatalmak által újkori gyarmatosításával:
Indiában vagy Afrikában nem azért építettek az angolok vasutakat, távírókat és európai-stílusú épületeket, hogy a helyieknek jó legyen, hanem azért, hogy az odalátogató gyarmatosítók otthon érezzék magukat.
Ugyanígy, Magyarországon nem azért van Meki, TESCO és pláza, újépítésű lakóparkok, lapostévé meg iPhone, hogy a magyaroknak jó legyen -a magyaroknak úgy sincs pénze ilyesmire- hanem azért, hogy az ide látogató modern gyarmatosítók, az amerikaiak, a nyugat-európaiak és a zsidók otthon érezzék magukat amikor ide jönnek.
Mi a véleményetek erről a gondolatról?
Most, hogy mondod nekem is feltűnt ez. Az előbb voltam a soroksári Auchanban és rajtam kívül senki nem beszélt magyarul!
Csütörtökön a Mekiben is csak ezért értették meg, hogy BigMac menüt kértem, mert az angolul is ugyanúgy van.
Csak azt nem értem, hogy a magyar ismerőseim közül soknak van lapostévéje, meg iPhone-ja, hát a faxtuggya lehet ők is gyarmatosítók. Hmm a kbszott öcsém is egy idelátogató mocskos gyarmatosító :D :D :D
Magyarországon azért vannak McDonald's-ok, Tesco áruházak és plázák, mert megéri őket üzemeltetni. Ha veszteséget hajtanának, nem lenne belőlük egy sem.
Ennyi a nagy titok.
Szerintem, ez nem igaz.
Tesco nincsen Amerikában, ott teljesen más üzletek vannak.Európában sincs Walmart.
A harmadik világbeli országokban főleg finanszíroztak vasutat a britek, hogy a kibányászott nyersanyagot könnyen és gyorsan lehessen szállítani, értékesíteni.
Anyám, most komolyan?
Azért fektetnek be emberek bármibe, mert profitot termel. Ennyi.
Magyarországot szimplán kifosztották, főleg 1993-tól kezdődően. '96-ig, már az ország nagy részét lerabolták, miután semmi nem maradt, jöttek a megszorítások.
Az hülyeség, hogy ezek a létesítmények a külföldieknek épültek, azért vannak, hogy te költsd a pénzed.
Egy csomó magyar vesz lapostévét, meg ájfont, és ettől senkinek sem lesz jobb, csak a külföldi cégeknek, meg azoknak, akik náluk dolgoznak. Gyarmatosítás, abban az értelemben van, hogy Magyarországot önellátásra képtelen országgá tették, ebben nagy részük volt a magyar politikusoknak is, nélkülük azért mégsem tudták volna kirabolni az országot, legalábbis nem így.
Számoljuk ki, mennyi értéket képviselnek az általad említett cégek, épületek, lapostévék meg minden egyéb és nézzük meg, melyik országnak érné meg, hogy 10-100-1000 milliárd dolláros díszleteket építsenek itt csak azért, hogy az idelátogató gyarmatosítók jól érezzék magukat.
Az egy éjszakára idelátogató turista kedvéért felhúznál-e a hátsó kertedben egy negyven emeletes felhőkarcolót, csak hogy ismerős legyen neki a látvány, ha kinéz az ablakon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!