Mire véljem, hogy egy ismerődöm felajánlotta a tegeződést, majd utána továbbra is végig magázott?
A gyerekem tanítónője, nálam jó 20 évvel idősebb nő. Alapvetően magázódik minden szülővel, de nekem volt vele egy hosszabb beszélgetésem a napokban, és a közepén megkért, hogy tegeződjünk, "mert úgy egyszerűbb." Nyilvánvalóan elfogadtam és megköszöntem, majd utána a beszélgetés további részében végig magázott, a végén pedig sziával köszönt el, még külön kiemelve, hogy köszöni a tegeződést.
Erre mi a helyes reakció? Ha legközelebb találkozom vele, akkor tegezzem következetesen, aztán majd megszokja? Amúgy is egy kicsit kínos nekem ez így, mert nem vagyok az a típusú szülő, aki látványosan haverkodik meg bizalmaskodik a pedagógusokkal.
Légyszí az "angolban is mindenki tegeződik" - típusú válaszoktól kíméljetek meg, az eset magyarul történt. :) Köszönöm.
Megszokás gondolom, ráadásul nem szóltál neki mikor magázott téged tovább, úgyhogy nem váltott. Lehet az is, hogy úgy értette hogy te tegezd őt nyugodtan. Már egyszer megbeszéltétek és a beszélgetés végén meg is erősítette újra, felesleges ezen kattogni ilyen módon, főleg kínosnak érezni nincs értelme.
Legközelebb tegezd nyugodtan, és ha magáz téged, szólj hogy megbeszéltétek a múltkor a tegeződést, nyugodtan tegezzen ő is. Legrosszabb esetben meg visszatértek a magázódáshoz ha pl. nem emlékszik (amit kétlek), semmi kínos nincs ebben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!