Visszategezhetem-e az engem letegező, kb. ötvenes éveiben járó egyetemi tanárt? 25/L egyetemista
25 éves nő vagyok, még egyetemre járok (nappali), évfolyamomnál sok évvel idősebb vagyok. Olyan szakra járok, ahol az emberek 90%-a fiú. Van egy tanár, aki előadáson mindig tegezi az évfolyamot, ez még nem zavar, ha kollektíven tegez. De egyszer zh-megtekintésnél, mikor személyesen hozzám intézte szavait, akkor is letegezett. Engem ez nagyon bántott. Lehet, hogy az még belefér neki, hogy 20 éves fiúkat letegez, meg oké, hogy nem tudja, hogy idősebb vagyok, de szerintem már egy 20 éves lányt se kéne csak úgy letegeznie.
(Van egy másik tanár, aki szintén ennyi idős és tegez, de ő mondta is rögtön, hogy nyugodtan tegezzük vissza. Ez így szerintem teljesen korrekt.)
De az említett tanár viszont egy szóval se mondta, hogy tegezzük vissza. Én természetesen magáztam, nem mertem visszategezni, pedig szívem szerint azt tettem volna.
Szerintetek mit kellene tennem? Jó, nem forgolódom azért álmatlanul minden éjszaka emiatt... :) De azért zavar. Várom a válaszokat!
16:49-es vagyok.
Először is felejtsd el ezt a "ha ő tegez én is tegezhetem mert már felnőtt nő vagyok,, elméletet. Ez az utcán, vásárlás során vagy ismerősök között ahol egyenrangú felek beszélnek egymással ott alkalmazható. DE! Mind a felsőoktatásban mind a munkahelyeken elsősorban az alá-fölé rendeltségi viszonyokat kell nézni. A hadsereg kötelékében pl: egy 45 éves zászlósnak előre kell tisztelegnie a 25 éves századosnak és nem tegeződhet akkor sem ha a fiatal tiszt ezt már megtette. A munkahelyeken is hasonló a szitu habár a nők esetében ez kicsit másképp működik de az ilyen esetekben is nyelni kell egyet és túllépni a dolgon.
A tanárod pedig kollektíven tegezett titeket mert úgy gondolta hogy ez természetes -hogy igaza volt e vagy nem arról lehetne vitatkozni- de abban egyetértek veled hogy ezen a szinten már inkább magázódnia kéne minden oktatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!