Mit gondolsz arról a lányról/nőről, aki túlzottan elvárja, kierőszakolja az udvariasságot saját magával szemben?
Azért, mert így diktálja az illem, másrészt átlagban egy pasi erősebb, több a súlya, mint egy nőnek. Sokszor utazok zsúfolt bkv-buszokon és bizony azt látom, hogy a nők hirtelen fékezéskor jobban megcsúsznak, eldőlnek. Ennek oka a magassarkú is, persze, de sok munkahelyen elvárás az elegáns megjelenés, egy céges alkalmazott nem mehet egyszerű teniszcipőben dolgozni. Különben is, a lapos balerinacipőben is könnyű elcsúszni.
Egy pasi igenis adja át a helyét, bár nem minden esetben, de ha van egy izmos, 180 centis, 70-80 kilós pasi, akkor engedje már leülni pl. az x kilós iskolatáskát cipelő diáklányt akár...
De ne is, úgyis "csak ül egész nap"...persze. Nincs ám tornaórájuk. Van az 80 kiló..nem 30-40.
Sztem a wc-ülőke nem udvariasság kategóriába tartozik, az más.
Ha normálisan mondja, megemlíti csak, nem hisztizik, akkor oké. Ha már balhézik (ahogy írtad), az nem.
A nőknek egyáltalán nincs több joga szerintem, mint a férfiaknak. És mielőtt lepontoznak: lány vagyok.
Nem azért harcoltak a női EGYENjogúságért, hogy ugyanannyi joga legyen a nőnek is, mint a férfinak? Ez a felesleges etikettrendszer csak addig volt értelmes, míg a 19. század tartott. Most mindenki gondoskodjék magáról, ha már egyenjogúság van :D A terhesség persze más dolog.
Elnézést, de javítanám a tévhitben élőket. Az etikettnek nincs köze az egyenjogúsághoz. A nőkkel való előzékenység azért alakult ki, mert általában testileg törékenyebbek a férfiaknál. Természeti egyenjogúság nincs, az emberiség pedig az etikettel automatikusan ezen akart javítani - gondolok itt kifejezetten azokra a részekre, ahol a nő részesül előnyökben.
Egyenjogúság még nincs, esetleg a látszata, egy finom próbálkozása.
És milyen 19. század? :D Az etikett betartása a 20. században is jellemző volt, mostanában terjedt szét ez az óriási egoizmus. 100 éve sincs női egyenjogúság, nem értem, mi alapján feltételezi bárki is a tökéletes harmóniát, amikor még a négereket is jóval előbb szabadították fel, és továbbra is gyakori, hogy hátrányos megkülönböztetést élveznek - noha ez részben az ő hibájuk is.
A katonaságról: többek közt ezen az oldalon is feltett kérdést női katona, a férfiak gyönyörű szépen le is hurrogták, hogy mit képzel ő magáról, hogy katonának megy. Tehát mindkét nemben élnek még a megkülönböztetések, nem a nők miatt kell felháborodni. Egyébként nyilvánvalóan nem a nőktől fogják elvárni a katonáskodást, ha nem olyan erős a fizikumuk, mint a férfiaknak. Aki ilyesmin felháborodik, remélem, szülni is fog a nők helyett. Akkor aztán rohadt nagy egyenjogúság lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!