Budapesten és az agglomerációban utazva nem szokás megkérdezni buszon, de legfőképp vonaton, hogy Elnézést, szabad-e a hely?!
Figyelt kérdés
Én vidékről költöztem a főváros környékére, és meglepve tapasztaltam, hogy amikor egy 4-es ülésnél én ülök egyedül, és jön valaki, nem kérdez, nem szól, csak leül. Amin én szocializálódtam, az az, hogy ha már valaki mellé ülök, akkor az illem szerint megkérdezem, szabad-e. Mondjuk én ebből nem is adtam lejjebb, csak felmerült bennem, hogy nem néznek-e hülyének ilyenkor 😅2021. febr. 3. 06:45
11/12 anonim válasza:
Én csak felnőttként tudtam meg, hogy vannak, akik ezt megkérdezik (mondjuk ebben közrejátszhat az is, hogy kisvárosban nőttem fel, mindenhova gyalog mentem, vonaton pedig helyjegy van, így ott értelemszerűen oda ülök, ahová szól a jegyem). Mindig is úgy tudtam, hogy tömegközlekedésen bárki bárhová leülhet, így nem is látom értelmét a kérdezgetésnek. Ha le szeretnék ülni, és csak egy másik ember mellett van szabad hely, akkor úgyis le fogok oda ülni, nem tilthatja meg, én is váltottam jegyet, nekem is jár az ülőhely, ha van belőle szabad. Ha meg van úgy üres hely, hogy nem ül mellette senki, akkor meg oda ülök, ahogy szerintem az emberek többsége is inkább külön ül, mint egy idegen mellé közvetlenül.
12/12 anonim válasza:
Vidéken nőttem fel, majd éltem Budapesten is 3 évet. Távolsági buszon, illetve vonaton megkérdezném, városon belül viszont szerintem egyszerűen fura és bennem se merül fel, hogy egymáshoz kellene szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!