Bunkóság, ha nem adok borravalót a taxisnak?
Egy benzinkúton dolgozom, és egy taxis heti 2-3 alkalommal jön ide tankolni, vagy kávét venni. Rendszerint 100-200forint visszajárót nem szokta elvenni, hanem itthagyja.
Ezen a héten elromlott az autóm, és taxival jártam dolgozni, egyik alkalommal pont ez a taxis hozott el. 1870 volt a fuvar, 2ezressel fizettem, ő pedig visszaadott 130forintot. A kelleganőm ezután azt mondta, hogy bunkóság volt elfogadnom a visszajárót. Nem értem miért is lenne nekem kötelező borravalót adni? Egyébként is mostanában le vagyok égve, az autóm javíttatására sincs pénzem.
Igazából ma már sehol se kötelező borravalót adni. Éttermekben is elvileg beleszámolják már az alap árba. Valószínűleg a taxis árakba is bele van ilyesmi már kalkulálva, épp ezért nem bunkóság, ha nem fogadod el. A taxis is szerintem nem borravalóként hagyja ott a 100-200 Ft-ot.
Egyébként a borravaló sose volt kötelező. Kolléganődet nem nagyon értem, de ne foglalkozz vele.
Szerintem ha ő is szokott hagyni, akkor illett volna azt a 130Ft-ot neked is otthagyni, igen.
Nyilván nem kötelező, de úgy lett volna korrekt.
#1, szerinted a taxis miért hagyja ott a 100-200 forintot, ha nem borravalónak?
Attól, hogy nem kötelező adni, attól még adható, nem ciki otthagyni az aprót!
Rosszul tetted fel a kérdést, így nyilvánvaló, hogy csak önigazolást keresel. Tisztességesen így kérdezted volna:
Bunkóság, ha sajnálok valakitől 130 Ft borravalót, aki rendszeresen 100-200 Ft borravalót hagy nekem?
Magyar embernek ezt,kár is magyarázni.
Nyugat-európában ez alap!
Egyébként,ha neked ott hagy jattot,te miért nem???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!