Milyen gyakran szokás fürdeni/zuhanyozni magyarországon?
Amit mi megszoktunk, hogy naponta tisztálkodunk, nem ritka, hogy többször is. Több nyugati országban ez nem természetes, heti 2-3 alkalommal csinálják csak. Nem véletlen a 48 és 72 órás dezodor, frisseség stb.
Hozzánk ez kezd beszivárogni, vagy tartjuk a gyakori fürdét/zuhanyzást?
Naponta egyszer, ez az általános (szerintem). Még a katonaságnál is kötelező volt naponta egyszer tisztálkodni.
A túl sok fürdés kiszárítja a bőrt, a túl kevéstől meg bűzleni fog az ember mint a görénypörkölt :D főleg nyáron.
1#
Kicsit kekeckedőnek tunik a kerdesed, de biztos tevedek. :)
A nemetek peldaul kifejezetten rizkan furdenek, heti 2-3 alkalommal. Nemetben elek, voltam mar nemet csaladnal, nemetek is nalunk. Nem furdenek mindennap. Megtorolgetik a kis honaljuk egy torolkozovel es kesz. Nyaron eleg budosek tudnak lenni. :)
Nem mondom hogy minden nemet ilyen, de naluk ez egyaltalan nem ciki. Ha magyarorszagon mondanad szerdan, hogy vasarnap furodtel utoljára, furan neznenek rad. ;) De ugyanigy az olaszok sem a furdesrol, tisztalkodasrol hiresek. Ilyen higienia mellett nem csoda, hogy ugy terjedt a korona virus.
Eszerint az átlag német hetente ~5,7x tusol vagy fürdik. Az embereknek pedig majdnem a fele mindennap. A briteknél kicsit alacsonyabb ez az arány, főleg a fiatalok között, ami szerintem elég fura, mert Kínában pont az új generáció fürdik sűrűbben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!