Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyen gyakran szokás fürdeni/...

Milyen gyakran szokás fürdeni/zuhanyozni magyarországon?

Figyelt kérdés

Amit mi megszoktunk, hogy naponta tisztálkodunk, nem ritka, hogy többször is. Több nyugati országban ez nem természetes, heti 2-3 alkalommal csinálják csak. Nem véletlen a 48 és 72 órás dezodor, frisseség stb.

Hozzánk ez kezd beszivárogni, vagy tartjuk a gyakori fürdét/zuhanyzást?

2021. jan. 27. 16:05
A kérdező szavazást indított:
Naponta többször
Naponta
Heti 3-4
Heti 2-3
Heti 1-2
Ritkábban
51 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Úgy konkrétan melyik nyugati országra gondolsz?
2021. jan. 27. 16:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon a legtöbb ember naponta fürdik.
2021. jan. 27. 17:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Két naponta szogtam, ha olyan fizikai tevékenységet csinálok ami igényli, akkor naponta.
2021. jan. 27. 17:02
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
Naponta. De akár többször is (pl. edzés után nekem kellemetlen lenne izzadtan visszavenni a normális ruhát).
2021. jan. 27. 17:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Naponta egyszer, ez az általános (szerintem). Még a katonaságnál is kötelező volt naponta egyszer tisztálkodni.

A túl sok fürdés kiszárítja a bőrt, a túl kevéstől meg bűzleni fog az ember mint a görénypörkölt :D főleg nyáron.

2021. jan. 27. 17:17
 6/9 anonim ***** válasza:
76%

1#

Kicsit kekeckedőnek tunik a kerdesed, de biztos tevedek. :)

A nemetek peldaul kifejezetten rizkan furdenek, heti 2-3 alkalommal. Nemetben elek, voltam mar nemet csaladnal, nemetek is nalunk. Nem furdenek mindennap. Megtorolgetik a kis honaljuk egy torolkozovel es kesz. Nyaron eleg budosek tudnak lenni. :)

Nem mondom hogy minden nemet ilyen, de naluk ez egyaltalan nem ciki. Ha magyarorszagon mondanad szerdan, hogy vasarnap furodtel utoljára, furan neznenek rad. ;) De ugyanigy az olaszok sem a furdesrol, tisztalkodasrol hiresek. Ilyen higienia mellett nem csoda, hogy ugy terjedt a korona virus.

2021. jan. 27. 17:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Napi egyszer, nyáron általában napi kétszer. A németeken meglepődtem, de pl. Latin-Amerikában a napi 2 az általános.
2021. jan. 28. 16:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Eszerint az átlag német hetente ~5,7x tusol vagy fürdik. Az embereknek pedig majdnem a fele mindennap. A briteknél kicsit alacsonyabb ez az arány, főleg a fiatalok között, ami szerintem elég fura, mert Kínában pont az új generáció fürdik sűrűbben.

2021. jan. 29. 01:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak a saját tapasztalatomból tudok beszélni, volt német és olasz cserediák is nálunk, ők nem fürödtek minden nap, az olasz, mondjuk kétnaponta, a német viszont egyáltalán nem, amíg nálunk volt. Most Angliában élek (Southport), angol lakótársam van, ő mindennap tusol.
2021. okt. 3. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!