Kinek illik borravalót adni?
Figyelt kérdés
Tudom étteremben a pincér, szállodában pl a szobaszolgálat fodrász stb. De pl a futárnak, postásnak?2008. dec. 2. 15:41
1/4 anonim válasza:
Én odaadom nekik az aprót. Vagyis, ha mondjuk hoz valamit és az 2750 Ft, akkor adok 3 ezret és a visszajárót nem kérem.
2/4 anonim válasza:
Szerintem mindenkinek illik, de attol fugg, hogy futja e rad, speciel neked. Mert hiaba illik adni, ha sajnos nincs mit!
Szerintem mindenki orul egy kis plussznak, barmilyen szolgaltatasrol legyen is szo!
3/4 anonim válasza:
Az illem úgy tartja, hogy nem kell minden utadba kerülő munkásnak borravalót adnod! Ez csak akkor van ha valahová mész ahol kiszolgálásban részesülsz! Egyébként pedig annak kell adni akinek igazán elégedett voltál a munkájával! Ha pedig étterembe vagy valamilyen vendéglátóhelyre mész akkor 5-10% ot adsz borravalónak, ha pedig ugy érzed különösen jó volt az ellátás akkor 15%-ot!
4/4 anonim válasza:
ha az illikről van szó: Van az mikor te nagyobb tételbe fogyasztol ételt italt stb... És a pincér téged"körül ugrál" vagy másszóval foglakozik veled és azt te látod rajat h ő előzékeny udvarias hiénikus stb... akkor az illem azt mondja h 10% vagyis 10 000 nél 1000 pl!de ugye ez a vendégektől is nagyban függ, mert nem mindenki teheti meg h igen 10% ot oda adja valakinek arra nem tellik nem ciki!Főleg napjainkban:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!