Illik borravalót adni a kozmetikusnál, körmösnél, fodrásznál?
Figyelt kérdés
Mennyit?2009. máj. 1. 07:52
1/10 anonim válasza:
én szoktam!hogy mennyit az függ attól is,hogy milyen lett a végeredmény,kozminál mondjuk + 200 ft ot szoktam adni,körmösnél +500 at is adok!A fodrászom meg nagyon jó,ott volt hogy 1500-2500 ft borravalót is adtam.vagyis nem kértem vissza a visszajárót,de öt ismerem évek ota és a családját is,és nagyon jól dolgozik.
2/10 anonim válasza:
Persze hogy illik, de nem várják el. Általában úgy szokás, hogy: pl.:3450 ft-ot kell fizetned, adsz 4-ezret és elmész, vagy egy 5ezrest és mondod, hogy 4ezerből adjon vissza.
3/10 anonim válasza:
Én is adok mindig, bár nem ilyen sokat.
Pl. fizetek 2750-et és adok 3000-et. De általában 200 forintot szoktam adni, max. 300-at.
4/10 A kérdező kommentje:
Hát a 2000 Ft-os borravalót egy kicsit túlzásnak érzem, én annyit szoktam fizetni fodrásznál...
2009. máj. 1. 11:31
5/10 anonim válasza:
Hát az tényleg sok.És az én véleményem - az első kérdezők egyikével szöges ellentétben - az, hogy nem illik, hanem ELVÁRJÁK! Így szoktattuk egymást minimum az utolsó 64 évben. Ha viszont egyedül dolgozó vállalkozóról van szó, akkor nuku. Mondja meg - függessze ki az árjegyzéken - hogy mennyit kér. Számlát úgysem ad.
7/10 anonim válasza:
Én az utolsóval értek egyet. A kozmetikusnál, fodrásznál kb. 200-400-at szoktam adni (körmöshöz nem járok). A fodrászomnak akkor adtam jóval többet, mikor elvállalt nagy nehézségei ellenére. Illeni illik adni, de nem várják, várhatják el. Mikor külföldön vagyok, nem adok, mert ott a sima tőfestésem is eleve belekerül 25 ezerbe. Na most erre adjak 500 Ft borravalót? Még hülyének is néznének, mert ott az semmi ilyen összeghez.
8/10 anonim válasza:
Régebben ('90 előtt) más volt a helyzet, mint most.
Az akkori fodrászok alkalmazottak voltak, a maiak többsége vállalkozó. Egy nálam alacsonyabb jövedelmű alkalmazottnak szívesen adtam borravalót. Most egy láthatóan menő vállalkozónak miért adjak?
9/10 anonim válasza:
Ezt mondtam én is, még május elsején.
10/10 anonim válasza:
Olvastam. Egyet is értek veled. Remélem nem baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!