Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illik borravalót fizetni...

Illik borravalót fizetni hosszú távú ételrendelésnél?

Figyelt kérdés
Még sosem rendeltem ebédszállítást egyszeri alkalomnál hosszabb időre. Jövő héttől viszont kipróbálok egy társaságot, 3 napra rendeltem. Hogy történik a fizetés, és ilyenkor is "kell-e" adni borravalót vagy nem?
2009. máj. 30. 17:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen rád van bízva, ugyanis a kiszállítót a cége fizeti. Egy étteremben személyesebb a kiszolgálás, mintha becsönget egy futár és beadja a megrendelt étel. Én nem adnék, csak megköszönném-
2009. máj. 30. 17:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Gondolom akkor neten rendeltél...első alkalommal, amikor hozza a futár a kaját, akkor kell neki fizetned. Én nem szoktam ilyenkor nagy borravalót adni, inkább csak jelzés értékűt. Pl.: 4615 Ft-ra 4800-at - nem hinném, hogy ilyenkor is "elvárják" vagy illene odaadni a 10-15 %-ot, mint éttermi fogyasztásnál.
2009. máj. 30. 17:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, neten rendeltem. A menzakaja nagyon gyenge, viszont az egyszeri rendeléseket nehéz 1000 Ft alatt megúsznil, így tesztelek egy társaságot. De akkor ezek szerint nem szokás minden kihozatalkot fizetni, elég, ha az egyszeri fizetésnél fölkerekítek... (Utálom amúgy a borravaló intézményét...)
2009. máj. 30. 18:00
 4/4 anonim ***** válasza:

A rendszeres ebédrendelésemnél csak kerekítek.

Tehát 2610Ft esetében adok 2650-et és azt mondom hogy köszönöm. Külön borravalót nem számítok.

Eseti (pl. esti) pizzás futárnak szoktam többet (5-10%-ot) adni.

Egy megjegyzés: Ismerek egy milliárdost (a főnököm). Hát ő nem csinál ebből ügyet, sosem ad borravalót. Még a pincérnek sem, étteremben! Más rokonaim akik nálam jóval gazdagabbak, nálam kevesebb alkalommal adnak borravalót vagy "hálapénzt". Úgy tűnik hogy minél gazdagabb vagy, annál kevesebb borravalót adsz! Érdekes, nem!?

2010. júl. 31. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!