Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan lehet leszoktatni...

Hogyan lehet leszoktatni valakit a csámcsogásról, cuppogásról, szürcsölésről?

Figyelt kérdés
Egy felnőtt embernek, hogyan lehet szépen, diszkréten jelezni, hogy rosszak az evési szokásai? Nem szeretném megbántani az illetőt, bizonyára az ő családjában ezt látta, így fel sem tűnik neki a dolog, de rettentő csúnyán eszik. A mi családunkban nagyon nagy hangsúlyt kapnak az étkezések, együtt ülünk asztalhoz, szépen megterített asztalnál, és kulturáltan eszünk, azaz betartva az alapszabályokat. Idegesít, ha más csúnyán eszik és ciki is, amikor társaságban ez előjön és mindenki őt bámulja. Mégis mit tegyek? Nem mondhatom neki azt, h "öregem, ne szürcsölj már, mert feláll a szőr a hátamon!" Valahogy kíméletesen kellene. Sajnos sokszor nem használja a kést, kézzel dúrja a villára az ételt, a levest mindig szürcsöli, és még egy ropit is olyan csámcsogások közepett képes megenni, hogy a falat tudnám kaparni az idegességtől. Mit tegyek? Hogyan lehet szépen megkérni rá, h egyen szépen? Nem akarom megbántani. Segítsen valaki egy jó tanáccsal!!!
2008. nov. 28. 09:17
 1/4 yuda ***** válasza:
100%
Szerintem megsérted vele,nem is kicsit,ha szólsz-viszont van egy ötletem-én úgy csinálnám -ez kicsit olyan hátulról jövős- ,hogy nem neki szólnék,hanem pl.ha ott van egy gyerek,annak,vagy a párodnak,( csak beszéld meg velük előtte)..és ezt jó hangosan úgy mond,hogy hallja a csámcsogó-magára fog ismerni...ja és ha egyszer nem elég, ismételd -de közben nehogy ránézz az illetőre! :D
2008. nov. 28. 09:25
 2/4 A kérdező kommentje:
csak az a gond, hogy amikor együtt étkezünk, senki más nincs ott, ha pedig társaságban eszünk, akkor olyan emberekkel, akiket nem ismerek annyira, h előre megbeszéljem ezt velük. de azért köszönöm az ötletet. jó! majd agyalok rajta, kit lehetne "bevonni" a dologba
2008. nov. 28. 09:35
 3/4 anonim ***** válasza:
69%
Ha a parodrol van szo akkor beszeld meg vele negyszemkozt,nem lenne szabad megharagudnia ezert,esetleg hozd szoba hogy a te csaladodban mik a szokasok,a legfontosabb az hogy akkor is szepen kell enni ha csak ti vagytok mert akkor lassan megtanul viselkedni tarsasagban is.
2008. nov. 28. 21:03
 4/4 anonim válasza:
Én is útálom az ilyent... Annyi shitt....
2009. okt. 24. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!